Moze li se angel eyes "lomiti"

Moze li se angel eyes "lomiti"

Član
Znam da zvuci glupo no ...

Pravljenje LED DRL svjetala uz pomoc onih led trakica danas je nesto sabansko, papansko, dzidzansko, svako ziv to lijepi po autu u raznim bojama i cesto izgleda kao vaser u puracicu.

Jedina led "traka" koja ima neki vizualni ugodjaj je ona kod angel eyes, prekidi izmedju "svjetla" su minimalni ili ne postoje uopste zavisno od rezova, znaci svjetlost je jednaka, tecna i ne mozete doci u situaciju da crkne jedna dioda i sve izgleda ko krezava baba :) :)

Tako ja u ovim dugim nocnim dosadnim satima dodjoh na ideju da pitam da li bi se ova traka/sipka mogla "lomiti" da bi se postigao ovakav izgled fara kao na npr novom leonu i mnogim drugim autima:
LEON
Nuevo_Seat_Leon_160612_01.JPG

CITROEN
c5_tourer_exterieur_projecteur_allonge_zoom.jpg

AUDI
2013-Audi-A5-headlight-1024x640.jpg

Ili bi se "ostro"-ugaonim lomljenjem zeznula refleksija ??
Kako uopste prave oni ovakva DRL svjetla ?

Pitanje je sad :)

onim dijelom za zaluzine nije moguce bas zbog uglova i lomljenja svjetlosti,a ako bi stavio po jednu diodu na svaki taj ugao opet ne valja zbog duzine linija,jedna bi jace svjetlila,druga manje...

a sto se tice trakica,nije to to jer tu svijetle tackice(diode),nema tog efekta linije...

mislim da je to vrlo tesko kopirat :icon_rolleyes:

Član
Ma dobro nebih ja da kopiram bas ovako ko na audiju i leonu nego bar ovako ko na citroenu :) neki blazi lom

wkwu67vq501jtfip2m9.jpg

ovaj je skroz blag :D

Član
nabavis neonsku zicu i ubacis je u suplju sipku za zaluzine koju predhodno isavijas onako kako tebi odgovara. da bi savio sipku bez gnijecenja u sipku naspi kvarcni pijesak i onda zagrijavaj i savijaj

Legend
emirEX_sa je napisao(la):
nabavis neonsku zicu i ubacis je u suplju sipku za zaluzine koju predhodno isavijas onako kako tebi odgovara. da bi savio sipku bez gnijecenja u sipku naspi kvarcni pijesak i onda zagrijavaj i savijaj

A stani... to ti napravio pa znas kako treba ili :icon_question:

EmirEX, ja bi te fino zamolio da to sto mislis da moze ne mjesas s onim sto moze i sto je provjereno, tj. sto je neko napravio i sto radi...
Iz jednog jedinog razloga sto ce sutra neko malo NEstrucniji od tebe to da pokusa i da porazbija i popali sve sto moze i onda je EmirEX kriv jer je to predlozio radi 3 sekunde slave... :icon_mad:

drug... to da moze tako svi bi imali na autu... a mozda bi i moglo al ti je onda isplatnije da kupis takve farove, jer taj kvalitet koji ti pretpostvljam trazis isto tako kosta dosta vise nego sto bi mi sami to htjeli... ;)

Član
ja htjeo kupiti dectane farove svi govore to nevalja to je smece to ne svijetli diode nevaljaju ... sta da radim sad :)

a bil radilo ovako samo da se zakrivi kao kod citroena ? bez lomova ?

Član
Liga je napisao(la):
emirEX_sa je napisao(la):

A stani... to ti napravio pa znas kako treba ili :icon_question:

EmirEX, ja bi te fino zamolio da to sto mislis da moze ne mjesas s onim sto moze i sto je provjereno, tj. sto je neko napravio i sto radi...
Iz jednog jedinog razloga sto ce sutra neko malo NEstrucniji od tebe to da pokusa i da porazbija i popali sve sto moze i onda je EmirEX kriv jer je to predlozio radi 3 sekunde slave... :icon_mad:

ali znam ko jeste tako da znam da je moguce.

evo slika o cemu pricam

cable-luminoso-tunning-led-el-wire-hilo-neon-tron-dj-cab-css_MLM-O-3066507393_082012.jpg

17185XS.jpg

517575655_992.jpg

znaci moguce je tako da ti kometar ne pije vode.

evo i dokaz na linku ispod

48061d1336541642-my-new-headlights-.facebook_-995134720.jpg

http://classicoldsmobile.com/forums/electrical/45174-upgrade-headlamps-70-cutlass.html

Legend
ako mozes gdje nabaviti plexiglas cijevcice recimo 8mm ili malo manje , krijanjem ih mozes dovesti do zeljenog oblika , danas postoji vise vrsta smd bijelih jako jakih dioda koje bi ubusio u plexi i mogle osvijetliti sve to jednako ,.....sad jedna 2 ili vise probaj napraviti
mislim da u ovom slucaju nebi isle okrugle nego ravne ...

Član
oko 20-30Km za 1.2m duzine. lako se nastavljaju tako da se moze dobiti i veca duzina

http://www.kpt.net.cn/resourcefolder/Uploadpictures/200923161242686.jpg

G

GoPlay

vala. ja kupio dva ova bijela od 5ft sa transformatorom od 12V ... pa cemo vidjeti na sta ce to da lici xD

Cirkus :icon_smile:

Član
Eh sad diskusija vodi vec necemu. Gdje kupiti ?

znaci ova zica mora biti u necemu ne moze se sama "zalijepiti" za kuciste fara ili nesto tako ?
Da li se smije sjeci ili ?

Zasto od Leon-a praviti audia? Ako vec hoces nesto da radis budi orginalan izmisli nesto svoje . Ja mislim da ti je to bas nepotrebno da unistavas svoje farove . Ako zelis to samo kao dayline uzmi neke opasne "maglenke" pa ih upasuj negdje u branik