Motor 3.1TD(Opel Monterey)-zna li ko sta o ovom motoru?

Motor 3.1TD(Opel Monterey)-zna li ko sta o ovom motoru?

Član
Ima li ko kakve informacije vezano za ovaj motor?:icon_question:
3.1 TD, 84kW ili 114Ks ugradjivan u Opel Monterey
Ciji je, kakvog je kvaliteta, prednosti, mane i sve sto ide uz to?
Fala! :cool:

Član
Daj malo detaljnije pojasni ako ti nije tesko. Interesuju me iskustva vlasnika a ne ono rekla kazala??:icon_question:;)

Član
ja sam do sada vidio 15 komada tog auta i to sve po mehanicarskim radionicama,ukratko potpisuje ga isuzu iako se radi o VM motoru gdje svaki cilindar ima glavu motora,poslije nekog kratkog vremenskog roka izbacen je takav sistem a stavljena jedna glava motora.
kodna oznaka takvog motora je 4JG2
ono sto ja znam ne rekla kazala mnogo problema sa pucanjem glave motora u verziji sa jednom glavom i jos vise pucanja glava motora u ostalim verzijama.
karakteristicno za sve velike japanske ili bilo koje motore sa 4 cilindra.
taj auto je poprilicno rijedak na nasim cestama,bilo ih je nesto a uglavnom su dolazili iz ex vojnih redova i kao takvi bili su svi u jadnom stanju,za dijelove je veoma tesko ili bolje receno nemoguce.
mislim da o tom autu kao takvom najbolje govori cijena po kojima se prodaje kao polovni auto.
moje licno misljenje i bliska iskustva nikada ni po koju cijenu.
ti svoje najbolje dakako znas

Član
ukoliko razmisljas o terencu,koliko god volio opela on nije nikakav terenac,bolje ti je gledati nesto iz japanskog terceta Pajero-Patrol-Landcruiser slicnih godina kao taj opel kostaju isto novaca,sasvim malo vise;)

Član
Ma imam vec terenca nego ovo mi covjek nudi u racun za neku robu pa se zato raspitujem da ne bi poslije trljao glavu i gledao kako toga da se rijesim..:icon_smile:
Hvala tebi na trudu i objasnjenu :cool:

Član
Evo na jednom mjestu dobih sledeci odgovor:

''Nepoderivo..bez problema uz redovno odrzavanje preko 500 000,prije ce se sve raspast nego taj motor''!
:icon_question::icon_question::icon_question:

Član
ako ti se nudi Opel Monterey iz sarajeva i vozi ga policajac zaobidji to auto turbo je crkavo 2 puta, mjenjac je nesto sastavljan,. bio je u jednom jezercetu na jahorini, stim da ga vozi policajac,ako je taj zaobidji ga,.,,