mondeo-slomljen grijac

mondeo-slomljen grijac

Član
ford mondeo 2.0 tdci,2003 god,upalila se lampica od grijaca,ujutro tesko upali,dimio modri dim dok se nezagrije malo,do 2000 rpm se cuo kao da nesto čekiča u motoru,ubrzanje slabo,odvezli u sevis na dijagnostiku-izbacilo grijace,odvrnu 3 grijaca 4 pukne :icon_eek: ,pokusavali na sve nacine odsarafiti i nisu uspjeli,skinuta glava i ustanovili da se grijac "raširio" i da je zbog toga pukao,pitam jel se vama kome desilo da se slomi grijac i na koji nacin ste ga osarafili,:icon_rolleyes: ili ovi hoce da se kao "zastite" da su morali skidat glavu?

upali se auto i kompresija sama istjera grijac diznu nebitno sta
motor se sam zagrije metal se rasiri i polako izadje grijac ili dizna bez ikakvog skidanja glave motora

Član
ernadhusic je napisao(la):
upali se auto i kompresija sama istjera grijac diznu nebitno sta
motor se sam zagrije metal se rasiri i polako izadje grijac ili dizna bez ikakvog skidanja glave motora

kako mislis sam izadje,oni su slomili pokraj glave a rasirio se unutra u prostoru za izgaranje i kad su pokusali da odvrnu malo se pomjerio i pukao,jer nije mogao da izadje kroz rupu,

to sto se on mao pomjerio to mogu oni samo pricat jer su ga oni odmah slomili to je jebada kod novijih auta za zamjenit i to ne radi bas svako

Član
To je livada neka morala skidati grijac, nakoso odvrtao, drzao kljuc nakoso i kad je odvrtao gurao u koso i zato je i pukao grijac.

Legend
I druze imam jos jednu zalosnu vjest za tebe, tebi nisu otisli grijaci nego ili pumpa ili injektori odnosno obadvoje, tako da su ti nepotrebno napravili taj belaj. ;)

Član
e ovako,nije moj auto od firme je,neki privatnik je to popravljao i danas cujem da se dio grijaca odlomio vec prije i da je stradao klip,kaze klip zamjenuti i to je to,a zar nebi taj djelic grijaca ostetio i letece lezajeve i radilicu jer ovaj sto je duzio auto je levat sto se tice auta samo gas,a isao je za bosnu s njim i na povratku u hrv mu se to desillo da je izgubio snagu i to cekicanje,sta vi mislite jel se isplati popravak samo da zamjenu klip,ili radilicu na obradu i nove lezajeve,

Član
Nema potrebe radilica ici na obradu ili mienjati letece lezajeve ako nisu osteceni, to moze vidjeti tako da odvrne klipnjacu i pogleda u kakvom je stanju radilica i leteci lezaji. Ja sam gledao gdje je covjeku uvuklo vodu u motor jer je isapo kroz duboku vodu i kad se rastavio motor klipnjacu je pomotalo svu i odvalilo cak komadic stubline na dnu a radilica ostala citava i leteci. Tako da samo nek pregleda u kakvom su stanju ako su dobri nek ostavi.Jer leteci kad su pred kraj ujutro kad upalis oni zalpkaju i kad nabije pritisak prestane taj zvuk tup tup tup.

Član
aha,znaci da pregleda samo,ma ovaj "majstor" izgleda da mulja nabraja ovo-ono otislo da zaradi znas kako je kad nisi kod auta dok se radi moze ti reci svasta nesto da je otislo,hvala druze na savjetima ;)