Nastavljam sa radom sa djelovima ispod auta hehe,.. sranje da nitko ove stvari nece ni vidjet
sajba koja drzi prednji dio konstrukcije, vidite kako izgleda stari dio.
Diferencijal casing i kocnice ofarbane, vazda je bilo hrdjavo pa trebalo se srediti ovo. Autic ce izgledat kao iz fabrike
Ovaj dio kosta 300dolara, ovo je drzac zadnji za konstrukciju koja drzi diferencijal itd. Prednji sam pravio na strugu (onaj plasticni sa aluminijskom sajbom). Ja cu prepravit orginal dio koji je gumeni. Napravit cu sajbe na strugu i zavarit da bude cvrsto.
vidite kako sam to uradio, sajba se ubaci i zavari za glavni dio, postane cvrsto a ne guma koja flexa
ofarbane gotove za montiranje
sljedeci projekat je da napravim kon strukciju za amortizere nove. Neke standard djelove cu prepravit da mogu montirat ove nove amortizere sa 200LBS oprugama i stelovanje pritiska za kompresiju i rebound. Stock amortizer ima viljusku na dnu i ide preko drzaca kojeg vidite na slici, iz njega sam izvuko gumu i zato je ostala samo rupa. Tu cu ubacit komad zeljezni gdje cu zavarit ili zavit sarafima jednu viljusku koja ce biti mozda oko 150mm visoka jer ovi novi amortizeri su malo kraci... pokazat cu vam kasnije slikama,..
Izaso iz garaze, vidite da je to kao podrum i vidim sunca i plavu supru koja me ceka da joj skinem krov i provozam je malo
odoh hehe