mišljenje o Renault Laguna 1.9 dci 88kw ??

mišljenje o Renault Laguna 1.9 dci 88kw ??

BHT Ovisnik
zanemarite starije komentare,da ne otvaram novu temu ovu sam iskoristio

znima me opcenito o ovom autu,dal su kvarljivi,kakvi su motori i sl.,konkretno ovaj 88kw 1.9dCi
cuo sam da meganima ajmo reci 2003 god. ipeugeotima 307 hdi nisu zadovoljni,zbog fap filtera i nezz cega jos,jel u istu kategoriju mogu ovo svrstati,tko zna nek pise ;);)

Član
RE: Peugeot 307 sw 2.0 HDI 90ks ,opcenito o autu?

ja sam se takodje raspitivao za 307 sa tim motorom, manje vise sve su potizivni komentari.. evo i link za temu http://www.bhtuning.com/peugeot-307-2-0-hdi-t-55242.html

Eh ja vozim PUG-a samo ne 90 nego 109 ks,ali u biti OK auta uz redovit rervis extra auto posebno za duza putovanja uz sve to i mala potrošnja je jedna od prednosti

Trazi VIN code od tog auta ima mi par stvari sumljivih na njemu da se samo vidi sta je tvornicki doslo kod njega

BHT Ovisnik

zovem covjeka jucer kad kaze dosao momak iz sarajeva i uzet ce ga vjerovatno,htio dati kaparu odmah za njega,vlasnik ode na put,kaze zovni u utorak jer dolazi dan prije pa ako slucajno ne ode mogu ga pogledat,ali misli da je to to,pa ako ne bude prodan onda posaljem i VIN

Član

ovo zavrseno mescini :icon_rolleyes:

BHT Ovisnik

pa to kazem,momak iz sarajeva dosao kaze par minuta nakon razgovora vlasnika s mojim rođakom,99.9% da ce ga uzeti,kaze mogu zovnuti u utorak pa vidjeti jer je vlasnik otisao na put tokom mog razgovora

BHT Ovisnik
zanemarite starije komentare,da ne otvaram novu temu ovu sam iskoristio

znima me opcenito o ovom autu,dal su kvarljivi,kakvi su motori i sl.,konkretno ovaj 88kw 1.9dCi
cuo sam da meganima ajmo reci 2003 god. ipeugeotima 307 hdi nisu zadovoljni,zbog fap filtera i nezz cega jos,jel u istu kategoriju mogu ovo svrstati,tko zna nek pise

Član
odavno bjezim da odgovorim u temama Nemam licno iskustvo sa 1.9 dci osim par stotina km Fino ide :cool:No prvi komsija vozi karavana 120 ks dci iz 2004 Kupio ga je sa 168 000 Platio ga je manje nego ja svoga clia Auto je imalo knjizicu koja je provjerena u ovlastenom i fakat je odrzavan On godisnje predje oko 20 000 i nije imao problema Nisam cuo da je neko imao vanredan problem tipa turbine i slicno U sustini je jako zahvalan motor pod uslovom da je odrzavan Cesto kazem da ne postoji lose auto nego samo lose odrzavano Clan MTR radi sa tim i ponajbolje ce ti reci Navodio je probleme sa turbinama na renaultu No ako cemo realno koje auto danas nema problema Kod nas se uvlaci svjetski krs koji je poprilicno zapusten Onda treba ulagati a kad se ulaze kuku majko pomagaj Podosta raje ovdje ne zna definisati svoje potrebe prilikom kupovine auta kao ni finansije kada je u pitanju odrzavanje istog Licno ne bih bjezao od tog motora

Član
Prenosim ti iskustvo svog najboljeg druga koji vozi model 2003.god 120ks 6b, auto ide kao metak, stedljiv je, preudoban, i nista vanredno se nije desilo, a od kad ga je uzeo presao je 50000km, pre toga ko zna koliko! Njegov auto ima jedino problema sa servom, verovatno je elektro pumpa u pitanju...Ja sam vozio taj auto i odlican je u voznji, mogu ga uporediti sa vectrom koju imam i sto se ostrine ubrzanja i udobnosti tice laguna ostavlja bolji utisak nego vectra 2.2dti. Sto se tice enterijera, vectra je na oko dosta luksuznija i kvalitetnija ali je i laguna izdrljiva i ne haba se lako. Kada na to dodamo odnos cene i dobijenog laguna je jedan od auta koji najvise pruzaju za ulozen novac.

MTR

Član
uzimaj , ta nema problema , osim sa karticom za paljenje :D , ponekad :icon_biggrin:

OBAVEZNO

promjena seta zupcastog remena i spanera , takodje i mikroremena i spule , da ne bude skuuuuupih popravaka

BHT Ovisnik
hvala na misljenja,ova je isto 2003-e, 120ks,i da,nije karavan
to je ta:cool:

http://www.autopijaca.ba/index.php?sel=auto&view=25014

e hvala puno,evo to je ta sa slike,sad nezz jel u zenici il gdje,evo rekao sam rođaku da to gleda,ne pise kilometraza,imam osjecaj samo da je puno prevalila