rinaldo je napisao(la):
treba usvojiti zakon kao u Norveškoj da se kazne plaćaju procentualno od prihoda tak da npr za određeni prekršaj lice plaća 10% od prihoda(plaće) tak da neko ko ima 400 km plaću i ministar koji ima 4000 ne plaćaju isto
tako je u mnogim drzavama, i to je super stvar...samo ne znam sta bi kod nas bilo s onima koji nemaju nikakve zvanicne prihode..nebi ni placali garant
a ova dvojica su kraljevi, a lik preko 2 promila , pa mogao je nekog ubiti da to nisu uradili , svaka im cast..samo je zalosno sto nisu unaprijedjeni nego radi ove picke ih unazadili, to je problem drzave ali doci ce to na svoje, ako i ostali policajci uzmu primjer, kad bude moral vecine na nivou ovo ce biti nagradjivano, a ovakvim pocinioci posebno kaznjavani jer imaju vec odgovornost prema zajednici
u evropi predsjednik moze dobiti kaznu ako je sirovina kao ovaj lik (sto uglavnom nije) i policajcima niko nista ne moze u tom slucaju jer za to su placeni
a kod nas cim zaustave poslijeratne profitere useru se , ili im ovi kazu 'znas ti ko sam ja ...'