Mindset E-Motion do kraja godine u proizvodnji

Mindset E-Motion do kraja godine u proizvodnji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
mindset_02.jpg

Prema poslednjim vestima, tvorci Mindset E-Motion hybrida planiraju da sa njegovom serijskom proizvodnjom počnu još do kraja ove godine.

Ako naime sve bude išlo po planu, godišnje će sa proizvodnih traka silaziti oko 10.000 primeraka, po ceni od oko 50.000 evra.

Za izgled E-Motiona je inače odgovoran Murat Günak, bivši dizajner u Volkswagenu, Mercedesu i Peugeotu, koji je stvorio zanimljiv automobil sa točkovima od 22 inča i prednjim delom sa okruglim svetlima, koja podsećaju na sportske automobile iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.
mindset_03.jpg

Zahvaljujući korišćenju aluminijuma i kompozitnih materijala u konstrukciji, ovaj 4,20 metra dugačak automobil je težak samo 800 kg, dok je za pogon zadužen elektromotor od 70kW/95KS sa litijum-jonskim baterijama. Autonomija sa jednim punjenjem inače iznosi oko 100 kilometara, a kada se baterije istroše, uključuje se maleni benzinski motor sa samo 18kW/24KS (sa njim autonomija raste na 800 km, ali i emisija CO2 sa 0 na 70 grama po kilometru). Maksimalna brzina je limitirana na 140 km/h, a ubrzanje do stotke iznosi sedam sekundi.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top