Mercedesom pokosio bračni par na trotoaru

Mercedesom pokosio bračni par na trotoaru

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Alsini Delalić (25) amputirana desna potkoljenica, a njen suprug Adis (30) ima iščašen desni kuk...

Bračni par Adis (30) i Alsina ( 25) Delalić teško su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko 18.35 sati dogodila u ulici Zaima Šarca kod broja 98 u Sarajevu. Njih je na trotoaru pokosio automobil "mercedes", švedskih oznaka XMR 830, čijeg je vozača M. T. nastanjenog u Sarajevu, policija jučer odmah uhapsila. U njegovoj krvi nađeni su tragovi alkohola.
Povrijeđeni su prevezeni u CUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu koji se nalazi nekoliko stotina metara od mjesta nesreće.

Brza vožnja:
Utvrđeno je da je Adisu Delaliću iščašen desni kuk, te da ima povrede na lijevoj šaci i stopalu. On je će biti zadržan na Ortopediji, a njegova supruga Alsina je daleko teže prošla i odmah je po dolasku u bolnicu odvedena u operacionu salu.

- Pacijentici je amputirana desna potkoljenica, slomljene su joj obje stidne kosti i ima hematom iznad lijevog oka - kazala nam je Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a dežurni kantonalni tužilac Edin Muratbegović izdao je nalog da se vozač zadrži u policiji radi alkotestiranja i uvida u kaznenu evidenciju.  

[attachment=7904]

Od građana smo na mjestu nesreće saznali da je vozač "mercedesa" kretao velikom brzinom iz pravca Kliničkog centra na Koševu ka Studentskim domovima na Bjelavama. Na sredini ulice, naletio je na šaht koji ga je zanio u lijevu stranu. Automobil je sletio s kolovoza, pokosio Delaliće na trotoaru i zaustavio se u dvorištu ispred zgrade na broju 98.

Pala na šaht:
Nesretnu ženu odbacio je ispred sebe i ona je pala na šaht u dvorištu. Očevici tvrde, a i u bolnici je potvrđeno, da joj je desna noga bila odlomljena na mjestu nesreće. Njen suprug odbačen je na drugu stranu.  

Adis i Alsina stanuju u obližnjoj zgradi na broju 102 i u trenutku nesreće su se vraćali iz prodavnice. Riječ je o mladom bračnom paru koji nema djece i koji se prije dvije godine doselio ulicu Zaima Šarca. Adis Delalić zaposlen je u NTV Hayat čiji su uposlenici i direktor sinoć u bolnici obišli povrijeđene.
 
Član
Auuu hebote to blizu mene...Ne znam sto je idiot tu gasao kad 20m iza ima pravo zajebana krivina uzbrdo kuda moras 30 ici ccc Jadan mladi bracni par,ostade zena bez noge...Treba njemu obje odrezati da vise nikad ne moze stisnuti gas
 
Član
ma ovi švedi kad dođu i inače dijasporci da mogu vozili bi 250 kroz naselje da se pokažu još kad popiju...,ima ih koji nisu taki svaka čast izuzecima koji poštuju saobraćaj kad dođu iz vana, žao mi je ove omladine ni krivi ni dužni nastradaše zbog nekog papka
 
Član
Jadni ljudi ni krivi ni duzni.... Vozaca treba zgaziti, pa se jos u rikverc vratiti preko njega!
 
Član
to je nas uposlenik, i prije par mjeseci imao pravo tesku operaciju na stomaku, jedva se izvuko i eto sad ovaj belaj, amislim da mu je zena i trudna bila, uzas.
 
Član
a u p. m.
dođe iz svedske i konta moze sve po bosni ako ne moze u svedskoj....

a trudna zena ostade bez noge....:(
 
Član
hero je napisao(la):
to je nas uposlenik, i prije par mjeseci imao pravo tesku operaciju na stomaku, jedva se izvuko i eto sad ovaj belaj, amislim da mu je zena i trudna bila, uzas.

Koji idiot, treba ga sakama po bubrezima odmah, a jos mlada zena bez noge, em jadnicak taj opet belaj, jso ako zena bude imala smetnje u trudnoci, ja bi mu umjesto infuzije utaknuo krv nekog SIDA-sa pa da polako grepaje godinama dok ne crkne
 
Početnik
Odsjeci mu obje noge, strpati ga u kolica, a preparine noge u druga kolica koja ce cijeli zivot vuci za sobom kao prikolicu...iz svedske se dosao ovdje praviti faca...retardos...
 
Član
Pise da je vozac nastanjen u Sarajevu, a auto stranih tabli. Sto znaci da mozda zivi ovdje, al uzeo neciji auto da se kurci okolo. Jos popio i on glavni onda...
 
Član
ja bi ga bio spreman odlezat za vlastitu zenu... spremis dobru odbranu i 3 godine na odmor odes a on sa bara se nikad ne vraca...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top