Mercedes Okac savjet

Mercedes Okac savjet

Član
pozz kolege, zanima me sta mislite o mercedes u okcu, motor 2.2 dizel, zanimaju me njegovi nedostatci, potrosonja, odrzavanje, na sto posebno obratiti paznju, koliko je pouzdan, Znam da je lijen... pisite

Aha, jeste jeste, *ebo je Aco :lol::lol: Ona i jeste najveci problem, zbog nje auto pocne da trza, gasi se, vise trosi itd, te je popravka malko veci izdatak :icon_smile: Pored toga pripaziti na limariju, dobro pregledati rubove, ispod kedera, sve kriticne tacke. Onda mjenjac ako je automatski testirati ga, saltanje, ne smije da kucka, da lupa i slicno. To bi uglavnom bilo to. Za perfomanse, kad se zaleti obilazi sve :) Potrosnja 7-9l, moze i loze, nista mu nece biti :lol:

Uopste taj motor ne mozes ubiti nema teoretske sanse, mozes preci bruku km.

Član
_Leta_AvantGarde_ je napisao(la):
Aha, jeste jeste, *ebo je Aco :lol::lol: Ona i jeste najveci problem, zbog nje auto pocne da trza, gasi se, vise trosi itd, te je popravka malko veci izdatak :icon_smile: Pored toga pripaziti na limariju, dobro pregledati rubove, ispod kedera, sve kriticne tacke. Onda mjenjac ako je automatski testirati ga, saltanje, ne smije da kucka, da lupa i slicno. To bi uglavnom bilo to. Za perfomanse, kad se zaleti obilazi sve :) Potrosnja 7-9l, moze i loze, nista mu nece biti :lol:

Uopste taj motor ne mozes ubiti nema teoretske sanse, mozes preci bruku km.

aha, kod ovog je pumpa odradjena ljetos, a mjenjac je manuelni... znaci motor je ko kod 190ke hajmo reci nepoderiv

E to je dobro "ako" je odradjena, je li kupujes od nekoga poznatog ili onako? Sto se tice motora nemas problema, jos uz to i manuelni mjenjac. Pregledaj ga onako vizuelno, stanje, ako je bio kakav taxi bjezi od njeg, je*at ga tamo. Imali ga na PIK-u?

Član
ma razmisljam da ili ne, sabiram se da li je to za mene, auto je od poznanika, vozi ga on duze vrijeme.. strah me te pumpe, slabo ko radi taj lukas, jbg.. e sad sta je za djelove je su li i oni papreni

Član
Budi pažljiv s karoserijom. Viđao sam okaša trulih kao stari kaddeti. Najbolji izbor bi bio cdi motor. Što se tiče cijena dijelova, za tu klasu i s obzirom da je Mercedes u pitanju nisu jeftini.

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Budi pažljiv s karoserijom. Viđao sam okaša trulih kao stari kaddeti. Najbolji izbor bi bio cdi motor. Što se tiče cijena dijelova, za tu klasu i s obzirom da je Mercedes u pitanju nisu jeftini.

Aha, hvala ZELA.;)

Ne znam sta bi ti rekao, ako je repirana kako treba, onda te to ne treba sikirati, mozes preci dosta,a valjda je dobio i neku garanciju na tu repariranu. Sto se tice dijelova, ima ih sad stranaca na sve strane, ni to nije problem, a nije vala ni pretjerano skupo. Sve zavisi u kakvom je autu stanje, probaj ga, provozaj, obrati paznju malo prilikom voznje da li ima kakvih nus pojava, trzanja, promjene prilikom ubrzavanja i slicno, pogledaj malo oko pumpe da ne pusta gdje. Mnogi su zadovoljni njime, neki cak vozaju i taksije po 600/700K+ km, i nemaju problema cak ni sa lucasom. Performanse mu nisu jaca strana, i mnogi ga zbog toga izbjegavaju, ali je zato udobnost na nivou. Auto za duze staze.;)