Član
VR6Boki je napisao(la):Vernes_AMG je napisao(la):Kad je tek izasao GLK , prijatelj je bio negdje u Njemackoj gdje su ga testirali na nekim off road poligonima. Kaze da ne povjerujes kuda je sve prolazio. Za jednog SUV-a ima odlicne off road sposobnosti
Mada , nije neki ljepotan , jbg![]()
Bio sam na mnogo prezentacija SUVova i na tim poligonima mnogi imaju impresivne performanse. Gdje sam samo Skodu Yeti vozao i niz kakva brda, ovo jedno kad sam vidio prvi put, bilo me malo strah spustiti se dole. Vjerujem da i GLK moze ponuditi vise nego ce vecina vlasnika trebati. Il sjecam se prezentacije Audija Q7, negdje na Igmanu. Obicne cestovne gume, brdo strmije od dalmatinske, podloga trava. Ide bez problema, jos poce kisa kasnije, trava klizava hodati ne mozes tuda. On sa Q7 stane u sred brda i krene bez ikakvih problema. Tu sam se zijanio, jos vozio prvak BiH u offroadu, kaze ovdje se pola pravih terenaca ne bi uspjelo popeti sa cestovnim gumama.
Sto se tice GLK, meni se isto nije svidjao na prvi pogled, al kad sam ga gledao par dana svaki dan, bas mi se uvukao pod kozu.
Kad god mu prilazim svaki mi put sve ljepsi i ljepsi :icon_biggrin:
Jos jedan lijep detalj sa nove G klase :icon_biggrin:

Ma sto se tice off road-a samo X6 dolazi u obzir