Mercedes-Benz W211, par savjeta

Mercedes-Benz W211, par savjeta

Član
Jel ima ko iskustva sa Mercedes-Benz W211, mjenjao bi auto i suzio sam izbor na ovog W211. Kakav motor gledat, odrzavanje, potrosnja, djelovi i sl...

Super Moderator
imao sam jednog ali ne bas dugo
220cdi imao na satu 280 000 i vozio bez problema
automatici su im izdrzljivi jako i ne bjezi od njih jos bolje sto je automat to i jest auto za uzivancije
ali moj savjet je da ne uzimas ispod 270 cdi ;)

Član
allroad je napisao(la):
imao sam jednog ali ne bas dugo
220cdi imao na satu 280 000 i vozio bez problema
automatici su im izdrzljivi jako i ne bjezi od njih jos bolje sto je automat to i jest auto za uzivancije
ali moj savjet je da ne uzimas ispod 270 cdi ;)
Znam da je za uzivancije, zato i pitam ;)

Zar ima 270 cdi:icon_question:
Mene ova dva motora interesuju najvise:
E 220 CDI 2,148 cc (2.148 L; 131.1 cu in) I4 169 PS (124 kW; 167 hp) 400 N·m
E 280 CDI 2,987 cc (2.987 L; 182.3 cu in) V6 189 PS (139 kW; 186 hp) 440 N·m

Super Moderator
da ima i 270 on je petak a 280 je sestak
imas 280 redni sestak on je 3.2 a ovaj drugi 280 V6 je 3.0.... to je u biti ista masina kao 320
taj 220 cdi sa oko 170 konja je malo noviji i vjerovatno ide fino, ali ja bi ipak barem 270 CDI a ako imas malo vise para za noviji onda 280 naravno ili 320

Rekao sam 270 CDI, ne 220, pa losa iskustva iz ML-a, dosta je problematican u ML-u bio, ne znam da li se nesto razlikuje kod E klase...

Super Moderator
hmmm ja sam ga imao u ML-u nije pravio probleme a nije isao lose
u E klasi sam kao sto vec rekoh imao 220 CDI i to je ''sporo''
nategne on preko 210 al nije startan nikako
270 CDI ima fin zvuk i najljepse pisti od svih dizela :D

ja ne bi nista ispod 270 ako ces mene poslusati ;)

Član
olensoner je napisao(la):
Rekao sam 270 CDI, ne 220, pa losa iskustva iz ML-a, dosta je problematican u ML-u bio, ne znam da li se nesto razlikuje kod E klase...
Izvini rug, mislio sam na 270, greska u koracima :icon_mad:
Kakav je taj ML bio sa odrzavanjem (na motor mislim)

A cuj, ML ti je preskup za odrzavanje bio 270 CDI ili 55 AMG svi dijelovi, stvarno je preskup, starter motora npr. je oko 1000KM bez ruku samo dio. Sto se tice samog motora, najveci problem je sto ne podnosi lose gorivo, onda se zna cesto ukljuciti safe mode, pa izgubi snagu i nece da ide preko 40-50km/h, a onda nekada i elektronika poludi. Ali, E klasa je jeftinija dosta za odrzavanje od motora, podvozja, svega.

Član
220 CDI je trom u C klasi, ima je ujak, pa se nisam nešto oduševio, pa mislim da je za veću klasu još tromiji. A što se tiče održavanja, 200.000km bez ijednog jedinog kvara.:cool:

Član
OggyBoy je napisao(la):
220 CDI je trom u C klasi, ima je ujak, pa se nisam nešto oduševio, pa mislim da je za veću klasu još tromiji. A što se tiče održavanja, 200.000km bez ijednog jedinog kvara.:cool:
tesko naci w211 a da nije pregazio bar 200 000 :icon_cry:

Član
Mrva je napisao(la):
OggyBoy je napisao(la):
tesko naci w211 a da nije pregazio bar 200 000 :icon_cry:

Uopšte neka te ne brine kilometraža, motori su dobri. Idi na jaču varijantu, bolje ćeš se osjećati kad imaš jači auto, a jbg, k'o i svaki polovan kad kupuješ, dobro sve provjeri, pogotovu elektroniku, pošto ima dugmića mali milion na sve strane.

Član
Sve zavisi koliko si spreman novca dat i gdje ces auto kupovat ?
Otac mi ima E 320 cdi 150 kw 204 ps presao oko 235 000 predobro ide udoban ma sve 10+
redovni servisi nema kvara da te iznenadi
sto se tice potrosnje odlican , kvaliteta zvi znaju jer je poznato da su ti mootori najbolji jedino sto je registracija malo skuplja ali vala isplati se . . . auto se ne kupuje svaki dan pa razmislis bolje malo i sacekat pa uzet malo bolje i jace nego se zaletit. . . . sto se tice kilometraze nebitno ako je preko 200 000 jer ce prec jos toliko bez problema . . . kad budes kupovao pozeljno bi ti bilo da ima i servisnu knjizicu :)
A ako se odlucis i za 220 cdi neces se zeznut dosta su kvalitetni motori i potrosnja im je mala
dosta taxista tj vecina ima te 220 cdi motore i ne zale se . . . jedina moja zamjerka sto je poslab :)