Megane Coupe Coach - Teško pali i slabo vuce

Matteo2711

Član
04.08.2017
31
24
8
25
Rijeka
Auto
Golf III; Golf III GTI TDI 20th Jahre Jubi
Pozdrav kolege, molio bi za pomoć koja me muči jedno par mjeseci.

Znači ovako radi se o Meganu 1997god benzinac, 1.6e motor od 90ks ( 66kw ).

Problem je ovakav:
Auto kada odstoji neko vrijeme ( 20min pa nadalje ) ful teško pali, kao kada je auto presaugan pa mu treba duže da upali. Kada auto upali obrtaji mu vrte oko 200-300, i ful se trese par sekundi i onda dođe na svoje normalne obrtaje. Kad se auto ugasi i ponovo upali, pali na pola ključa.
Ne znam da li je ovo važno i da li ima veze se paljenjem ali sam primijetio da auto se ful često ponašao kao TDI. Kako mislim kao TDI? Pa auto npr stojim na semaforu, tu i tamo obrtaji opadnu kao da će se auto ugasiti i stabilizira se, i kad ocu sa autom naglo krenut, kao da sam stavio u 3-cu brzinu i krećem, auto je ful-ful trom do nekih 2500-3000 okretaja i onda potegne. U svim brzinama se tako ponasa, gas do poda, a on jedva da ide, najgore kad se treba preticat i on nema onaj start kad se baci u nizu.

Promijenjeno je sljedeće:
- Pumpa goriva
- Filter ulja, goriva, zraka ( nakraju stavljena gljiva )
- Regulator pritiska goriva
- Zupčasti sa vodenom pumpom
- Svjecice
- Senzor ler gasa
- Spojen na dijagnostiku ( nema greške )

Bio sam kod dosta mehaničara nitko nema pojma šta moze biti svi nagadaju, a ja nemam novaca da sad kupim jedno pa nije, pa drugo pa opet nije itd.

NAPOMENA: auto je kupljen od starog čovjeka koji ga nije vozio par godina, samo ga vikendom palio da provrti par minuta i ugasio. On je počeo zezati kad se počeo svakodnevno voziti, znači jedno par dana kasnije inače je išao kao metak i palio na zub.

Ako je netko imao sličan problem neka mi piše ovdje ili u PP

Evo i primjer videa da imate bolji uvid u problem ( ignorirate immo jer je frajer nešto cvikao nije ga ugasio preko kompa pa treperi stalno )