Megane 1.9 ....uz brdo trom katastrofa

Megane 1.9 ....uz brdo trom katastrofa

Član
Što kaže Alen_G60 , nađi nekog ko zna se služiti dijagnostikom , tj. da može ispratiti parametre rada u realnom vremenu a ne samo pročitati i izbrisati greške.
U suštini može biti par stvari kod tvog problema kao npr. el. magnetni ventil VG turbine , sama krilca da ne rade na VG turbini , zaprljan EGR , usisna zaprljana ili katalizator začepljen.
 
Član
Evo da se i ja javim. Upravo sam dosao od majstora. Promijenili smo el. magnetni ventil turbine. Na clipu nema greske. Auto je zivlje ali opet imam osjecaj da mi gas kao kasni.
 
Član
Meni auto jede zemlju po ravnom...turbina isto pali se na vrijeme i vuce...samo uz brdo mi padaju obrtaji...tj nea sanse da u veceoj brzini nabije obrtaje do 2000 npr....prije to islo ko osale npr u trecoj...a sad cim presaltam iz druge u trcu odma pocnu padat obrtaju npr s 1500 se pocnu spustat s papuciom gasa do kraja...i to ne na velikom brdu...prije sam uz vlasic ko osale iso 4 ....sad nea sanse
 
Član
Melvine nadji MAP senzor i pokusaj ga oprat kontakt sprejom. Meni se desavalo prije bude uprljan i ne moze da ocita pritisak turbine i bacalo u safe mode.
 
Član
Melvine nadji MAP senzor i pokusaj ga oprat kontakt sprejom. Meni se desavalo prije bude uprljan i ne moze da ocita pritisak turbine i bacalo u safe mode.
Kako sam zamijenio el ventil sve je u redu. Prije cim ga malo stisnem odmah na bordu check injection i nece da ide. Ugasim upalim sve normalno. Nisam mogao nikoga preteci. Zamjenom sam to rijesio. Jest da je tudja tema i izvinjavam se ali je isto auto pa su nam problemi mozda slicni. Ja jos imam problem sa vucom na nizim obrtajima. Nakon agresivnije voznje pogotovu uz brdo osjeti se neki smrad. Majstor kaze da je lamela pri kraju. Da li set kvacila moze uticati na to da auto pocne vuci tek preko 1500 obrtaja? Sve sto vise potapam papucicu gasa on se sve vise gusi i nakon sto mu oduzmem gas on povuce. Da napomenem da je prije 5000km motor radjen, trosio ulje, zapekle uljne karike. Sve generalno uradjeno. Turbinu sam nosio u Tinju kod Cunexa. Testirali i ne pusta ulja ni malo, jedino su rasklopili i ocistili krilca od garezi. Kad je motor uradjen i sve ocisceno auto je stvarno islo ko ludo.
 
Član
Melvine druze ja jos nisam probao turbaka da nema turbo rupu i svi krecu od 1500-1800 obr da vuku do tada budu tromi. jedino ovi biturbo motori koji imaju male turbine za do 2000obr pa onda posao preuzimaju velike. tako da me nista ne iznenadjuje to sto do 1500 obr ne ide tj trom je
 
Član
Znaci uz brdo je katastrofa....prije gdje sam iso u trcoj - cetvrtoj sad jedva nabije obrtaje u drugoj...znaci dok ne nabije obrtaje i dok se turbina ne aktivira uzasan je...i kad napokon se aktivira turbina npr u drugoj , presaltam ga u trecu i nakon par metera opet obrtaju padaju i moram ga vracat u niizu brzinu....nisam skonto kad mi se ovo pocelo desavat jer neam dje cesto da ga vozim uz brdo...znam samo da je prije vuko normalno ...sad imam osjecaj koda vozim 1.2 motor

Osjećaj te vara, npr clio 1.2 ide bez problema uz brdo :D
 
Top