Mclaren P11

Mclaren P11

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Putovanja.ba
Administrator
01.jpg

02.jpg

03.jpg
 
Putovanja.ba
Administrator
Već smo vas u više navrata izvještavali o odluci Mercedesa i McLarena da okončaju svoju suradnju prestankom proizvodnje SLR-a, a ovako bi navodno trebao izgledati budući mclarenov samostalni proizvod


Također više puta smo vas izvjestili i o mercedesovom budućem superautomobilu trenutno najpoznatijem po oznaci SLC, a čini se kako niti u McLarenu ne sjede skrštenih ruku. Razvoj novog britanskog pulena je već poodmakao, a sada nam Car Magazine predstavlja izgled automobila u njegovoj "close to production" fazi. Podsjetimo ovo je model koji bi ciljao na donji dio supercar segmenta, dakle konkurenciju će mu činiti Ferrari F430, Lamborghini Gallardo i sl.

Koliko je za sada poznato ovaj bi automobil trebao pokretati središnje smješteni mercedesov (atmosferski ili turbo) 6,2-litreni V8 motor, a pored njega i iznimno aerodinamičkog oblika glavne značajke modela P11 (kodno ime) će činiti upotreba perolakih materijala (pa čak i napredne plastike) prilikom izrade što bi trebalo rezlutirati masom od oko 1200 kg. Očekuje se kako će spomenuti motor razvijati snagu od oko 500 KS, koja će se na stražnje kotače najvjerojatnije prenositi sekvencijalnog mjenjač napravljenog po uzoru na one iz F1.

Krajnji rezultat napora mclarenovih stručnjaka bi trebao ubrzavati do 100 km/h za manje od 4 sekunde i dostizati brzine od preko 320 km/h. Za njega će biti potrebno izdvojiti između 200.000 i 250.000 Eura, a očekuje se godišnja proizvodnja ne veća od 5.000 primjeraka Na kraju recimo i kako posljednja saznanja izvora kazuju da P11 neće stići do tržišta prije 2010.
 
Član
e jebemu više pa šta je ovo znali iko dizajnirati auto da ne liči na ferrari ili lambordžini
ovaj je pljunuti ferarri :cool:
 
Član
i nije nesto posebno ak se uzme u obzir da je koncept i da ce ga pola promijeniti do serijske,ak uopce dodje do toga
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top