MB Slk R170 200k evo

MB Slk R170 200k evo

Cao forumasi,ja sam Ervin,a ovo je moj auto

Kad sam ga kupio imao je 15'' felge,sa 195 gumicama.Ja sam mu stavio naprijed 225/45 R17,pozadi 245/40 R17.Originalnu kuglu mjenjaca sam zamijenio sa nekom aftermarket.Originalni auspuh takodje sam izbacio,za novi koji je rucno radjen,nije previse bucan,a takodje zavrsne cijevi su male,jer nisam htjeo da narusim neki originalni izgled auta.Za sad :) U skorijoj buducnosti planiram ga spustit malkice,znaci nove Bilstein opruge,koje ce ga spustit za nekih 30mm otprilike.Pa Lexus Style farovi prednji i zadnji,ovi prednji ce imat Angel Eyes,a zadnji Led.To je ono sto bih ja uradio i sto planiram,znaci da izgleda sto neupadljivije moguce.

Iako mnogo volim auta,,motor mi je ipak prioritet :)

To je Aprilia Rsv 1000 iz 2001 godine.Mislim da je to jedina Aprilia sa Suzuki bojama i oznakama :D sta ces,bivsi (i prvi) vlasnik bio prijatelj sa Chili-jem,koji je 2001 god.vozio za Team Suzuki Corona Alstare u Superbike svjetskom sampionatu,tad je ovaj manijak odlucio da kupi Apriliu al da je ofarba u te boje :) ima par Chili-jevih autograma na oklopima.
Inace ljubitelj sam V-twin masina.Aprilia je 998 kubika,ima oko 140 konja,ima Mivv Titanium Exhaust+njegov chip,Brembo diskove Serie Oro naprijed+pozadi,Brembo felge,pinjon sa dva zuba manje,BMC zracni filter (koji ce uskoro bit zamijenjen sa karbonijumskim usisnim kornetima).Motor ima (meni) fantastican sound,imo sam Yamahu YZF 750R prije nje,ali vjerujte da nema porednjenja ni po zvuku,a posebno po performansama :)
Ovo joj je radno odijelo :)

Prilozi

• Fotografija0345.jpg
    Fotografija0345.jpg
    92,4 KB · Pregleda: 8
Stilo je napisao(la):
Aprilia je super ;)

Hvala svima.Aprilia je skoro dozivila malu nesrecu,umalo tip sa kamperom da me ubije na autoputu.Evo neki snimak bezze,los audio,snimano telefonom
http://www.youtube.com/watch?v=c44OIZPUYIg
Evo i auto pri maksimalnoj brzini,ustvari jednom sam uhvatio 240,bila je noc,vjerovatno zbog nize temperature i boljeg hladjenja
http://www.youtube.com/watch?v=AhZlriRBfvI
bice jos snimaka,samo nek prodje ova prokelat zima :)

Legend
odlican mecka,planovi su ti takodjer fini,samo polako ;)
a rsv prica za sebe,cini mi se da je jos neko na forumu skoro dosao sa rsv mille apriliom....predobar motor ;)

enesss je napisao(la):
a rsv prica za sebe,cini mi se da je jos neko na forumu skoro dosao sa rsv mille apriliom....predobar motor ;)
hehe ja sam napiso tamo kad sam se predstavio,pito si me za njen niski zvuk :)

Legend
BlackPrince86 je napisao(la):
enesss je napisao(la):

aaa da da da... pa sto jes Yes,za supersport masinu ima onaj specifican brutalni/grubi zvuk....samo naprijed i svaka cast za motor a i auto ;)

enesss je napisao(la):
BlackPrince86 je napisao(la):
enesss je napisao(la):

aaa da da da... pa sto jes Yes,za supersport masinu ima onaj specifican brutalni/grubi zvuk....samo naprijed i svaka cast za motor a i auto ;)

Hvala brate,da tako je,twinovi imaju bas brutalan zvuk,posebno Ducatijev L-twin.Jedan obicni Monster 600 sa Termignoni izduvom u stanju je da stisa deset japanaca :)