Mazda nece da prima gas na benzinu

Mazda nece da prima gas na benzinu

Član
Pozz svima
Neznam jesam li na pravom mjestu za temu ali eto..
Imam mazdu 1.8 16v benz-plin i problem sa njom :)

Nedavno nestalo mi plina i hajd ja prebacim na benzin odem do benzinske naspem plina i NE prebacim odma na plin i krenem ja na benzinu normala sve i vidim da nisam prebacio na plin i ja ga u voznji u brzini jedno 50-60 prebacim na plin i poce gubit gas i ja malo jace na gas kad nesto puce,i stanem vratim na benzin upali normala ja na gas ono se gusi i ugasi se cim mu sekundu gasa dadnem dok na leru radi normala takodje i na plinu radi bez problema a i bez problema gasa.eh sad ako znate do cega bi moglo biti sto nece da primi gas nimalo na benzinu, sta li je to tako puklo da mi kazete, nisam ga jos vozio mehanicaru.
Unaprijed hvala

desila ti se detonacija u usisu mogucnost da ti je poremetila leptir gasa i li ga iskrivila ili je zaglavljen nesto jest to provjeri
a detonacijaa ti se dogodila zbog toga sto imas negdje struju da probija rijesi kablove zamjeni novima i tada ces biti miran ;)

Član
Kaze da na plinu ide normalno, znaci nije leptir gasa, moglo je samo ostetiti protokomjer ako ga ima i zato nece na benzinu a hoce na plinu.

Član
mazda 323f 1.8 16v ajnspric 90 godina obicni plin..al na njemu i vozam i sve normala na plinu al samo eto na benzinu nemogu ni da se mrdnem

Član
ako ima taj motor protokomjer naprijed kod filtera zraka, mozda ti je plik kad je pukao, ostetio taj protokomjer i onda nece da ti na benztinu primi gas jer racunar (ECU) nema podataka sa njega i zato ti se ugasi auto jer bi on trebao dati koliko je zraka uslo u motor a on ustvari to ne uradi, a ti dodas vise zraka u motor, a ne dobije gorivo i zato se ugasi. Ako ima taj protokomjer kod filtera zraka onda ga odvoji od kutije filtera i pogledaj iznutra da nije ostecen.

Član
ako ima taj motor protokomjer naprijed kod filtera zraka, mozda ti je plik kad je pukao, ostetio taj protokomjer i onda nece da ti na benztinu primi gas jer racunar (ECU) nema podataka sa njega i zato ti se ugasi auto jer bi on trebao dati koliko je zraka uslo u motor a on ustvari to ne uradi, a ti dodas vise zraka u motor, a ne dobije gorivo i zato se ugasi. Ako ima taj protokomjer kod filtera zraka onda ga odvoji od kutije filtera i pogledaj iznutra da nije ostecen.
ajde vidjecu to sutra aBd pa se javim o5 fala ti brate

Član
I u mene TDI nije htio GASA preko 2.500 hiljade obrtaja. Jest da sam peljao vožnju max. do 2.500 hiljade, ali mali mi je odvukao na dijagnostiku i zamjenili su MAF senzor :D

Sad ide ko avion :D