Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Mazda 3- dizel ili benzin?

a3fun

Član
Pozdrav, zainteresiran sam da kupim mazdu 3 hatchback, godište od 2009-2012, pa me zanimaju iskustva koja imate sa tim automobilom i njihovim motorima.
Potrošnja me ne muči toliko, nego me interesira koji motori su izdržljiviji i koji se manje kvare, godišnje prolazim oko cca 8-9000 km i to sve manje više gradske vožnje. Na nekim forumima sam pročitao da dizeli imaju isto problema sa dpf filterom, (benzinc 2.0 ne dolazi u obzir), molim vas da mi napišete mišljenja ( specifikacije motora nisam pisao, jer tko ima mazdu vjerojatno i zna koji su motori ugrađivani), (trenutno sam vlasnik audia a3 8L 1.6 benzinac, prvi izbor bio audi a3 8P sportback al za novac koji planiram dat za auto mislim da mi je mazda bolji izbor.

LP
 
Poslednja izmena:

Knezho

Član
Zasto ne 2.0 benzinac?
Taj isti motor je kod mene u Fordu, i ja prezadovoljan a i jedan od izdrzljivijih i pouzdanijih motora. Britanse Caterham serije koriste taj malo modifikovani 2.0 benzinac.
Poslije redizajna motora msm 2008-9 je rijesen jedini problem tih motora, tj onih klapni za zrak na usisnoj.