Masnoca po unutrasnjosti blatobrana ?

Masnoca po unutrasnjosti blatobrana ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Zna li neko odakle moze doci mast po unutrasnjosti prednjeg blatobrana (na plastici unutar blatobrana) , danas vidio , odem operem auto , kad posle voznje opet masno. Nisam imao vremena zagledati sta je al me vuce na manzetnu , pa sta mislite da li je do tog i ako jeste kolko kosta zamjena ?

Početnik
pa bar ti je to lako vidjeti ako je pukla..cccc mandzetna 7km i zamjena 10 i et

Član
mandzetna ti je nekih 10km... ruke 15ak.. a mozes to i sam samo treba odvojiti malo vremena :) ufati se hladovine i opleti :)

Član
Lija je napisao(la):
pa bar ti je to lako vidjeti ako je pukla..cccc mandzetna 7km i zamjena 10 i et

Ako je ta cijena onda je :cool: , sutra odma to rijesit . Imal kakvih posljedica ako sam vozio ovako neko vrijeme , posto sam tek sad primijetio , kontam mozda je ranije otisla ?

Legend
90% da je amortizer..
nema toliko ulja u manzetni, a i totmast je, ne rasipa se toliko..

provjeri i kociona crijeva..

Član
.nOKe je napisao(la):
90% da je amortizer..

mast kad se zagrije dobijes sta ?

ps. kako ce frcati od amortizera po unutrasnjem blatobranu ?
ako je crijevo kocnica, izgubio bi kocnicu...

drug, moze ti kinekticki otici, to je posljedica...

Početnik
.nOKe je napisao(la):
90% da je amortizer..

Jesi li siguran?

Uzmi u obzir da je vrijeme uzasno vruce tj povelike su temperature i totmast skoro pa postane tecna,u mene je takav slucaj prije para dana bio,unutracnjost felge,unutarnji blatobran,cak i falc felge je imao masnoce na sebi.Jednostavno kada pukne a vrucina postaje vise tecna i jednostavno se razbacuje.

Netvrdim da nije amortizer ali ti govorim iz iskustva da i manzetna kada pukne moze da razbacuje toliko ;)

edit:funky bio brzi :D

Član
.nOKe je napisao(la):
90% da je amortizer..

Uf amortizer , hoces me odma u trosak :icon_confused: .

Odo ja sutra do servisa pogledat to malo detaljnije , valjda bude samo manzetna :D :123::123:. Ako ima jos jos prijedloga tu sam ;) .

p.s. ovi odgovori su bili expresni :cool::cool: TNX

manzetna 100% kod mene je felgu prljalo iznutra jer je velika i siroka,nije moglo doci do blatobrana...

idi zamjeni sto prije,svaki 1km sa tom manzetnom ti je 100km smanjenje zivota za kineticki....

Član
Rijeseno , manzetna+tuba masti+2 selne = 7 KM + 15 KM ruke . Amortizeri su OK , samo je bilo do manzetne :cool::cool: .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.