Masa za ispunjavanje guma sa kojom nije potrebna rezervna guma... HELP

Masa za ispunjavanje guma sa kojom nije potrebna rezervna guma... HELP

Član
Znaci potrebna mi je ona masa kojom se guma ispuni i recimo kada se guma probusi ta masa se razlije po gumi u toku voznje i zaustavi pad pritiska... Kasnije se mirno ode i popravi guma kod vulkanizera... Znaci sa ovim proizvodom rezervna guma nije potrebna.
Ehh sad me zanima kako se zovu ti proizvodi, gdje ima kupiti itd. ??? Zna li neko nesto vise o ovome?

Ja sam to stavio u auto radi murije jer nemam rezervne tj Bacio sam je hahaha , kupio u Konzumu mislim da je bilo 9 markica a sad imas i malo skuplje vjerovatno je to do kvaliteta ja sam uzeo samo radi murije jer su kod mene one gume koje kad puknu mozes voziti do vulkanizera bez tih karafeka

Član
E nije to drug, to je POSLIJE znaci nakon sto se guma probusi da to stavis pa da se kao guma zakrpi. Meni treba masa, tekucina kako vec koja se stavi prije i koja je znaci stalno "u gumi" i kada se negdje recimo guma probusi ta masa zacepi odma u toku voznje tu rupu... Ne znam kako bolje objasniti. Znam da tih proizvoda ima na zapadu, ovdje ne znam, a ne znam ni kako se zovu pa ako neko zna i zna gdje ima kupiti molio bih pomoc...

Član
Evo o cemu se radi... izgleda da moze i kada se probusi... pogledaj video:

http://www.youtube.com/watch?v=JQJwpXDOF50

Nasao... i to na veoma glupom mjestu gdje kupiti :lol:

http://www.topshop.ba/index.asp?tn=productview&ils=36&irp=1&srcint=ts_search&pid=88938&pcs=2

ah top shop odma ne vjerujem u to :D meni je ovo slicno kao i pjena jer i oni tek ubrizgaju kad se probusi :) al et ne znam moze bit da i valja , probaj na civarama pa nam javi :lol:

Član
Brate ja ovo nebi nikad uzeo. Mogu bit dalje od kuce ili negdje gdje nema nista oko ceste i rasječe mi se guma kud cu onda. Ovo je ja mislim za eksere i slično kad se probije.

Član
Nemam pojma, i meni zbog TOP SHOP-a djeluje nesigurno ali eto...vrijedi mozda probati... Dobijam u porodici za koji dan Smarta a sa njim ne dolazi rezervna guma pa KUBURIM hahha :lol::lol::lol:

Član
Ovoj proizvod sa snimka što si postavio, po meni je veoma rizičan jer znači i kada ti se probije guma ti to nećeš znati i moguće da ćeš tako voziti par mjeseci i onda kada se naglo proširi na većoj brzini može biti kobno.

Bolje ti je uzmi ovo što ti je dragon rekao, jer ako ništa moći ćeš doći bar do vulkanizera i što je najvažnije znaćeš kakva ti je guma.

Član
Vidis o tome nisam mislio. De mi objasnite kako se koristi ovo sto dragon spominje... Odvrnes ventil i ... ili???

Član
Ovaj kit za gume je prihvatljiva varijanta na zapadu, da li neko pouzdano moze reci koliko je ovo u skladu sa zakonom u BiH...?

Ja nemam rezervnog tocka i planirao sam nesto ovako da kupim ali opet nisam siguran koliko je ovo resenje ucinkovito po pitanju murije.

mislim da se ovo moje cudo koristi isto kao i to , samo sto je u spreju pa ti ne treba komprsor i rijesenje je do vulkanizera il parkinga samo da se sklonis s ceste ako si negdje u vukojebini nije sad da se kao ovdje vozikas mjesecima :D

Član
i zakonom u BiH je propisano da putnicka vozila mogu imati taj sprej umjesto rezervne gume

nesto tipa ovoga
pjena_sprej.gif