smajke je napisao(la):
Kod mene u ulici inace zivim u naselju Moluhe Tuzlaci znaju koji dio grada vecina vozi a nema vozacke...
Pokusavam razabrati ovu recenicu, ali je nevidjeno konfuzna... Bas me zanima sta li si htio reci sa ovim ispremetanim rijecima...:icon_question:
Potpuno se slazem sa LudoA, jer nema se za koga glasati... Isto nam se pise, glasali ili ne... Da malo to obrazlozim... (virus zvani Bilosto :lol
Na vrhu (u vlasti) sve funkcionise po nekim nepisanim pravilima... Svi se oni gore kao nesto pljuju, ali ne pljuju oni jedni na druge sto su ovi drugi pokrali narod, vec pljuju jer su drugi uzeli sto su ovi prvi htjeli... U prevodu "gore" je takva atmosfera, da mozes opstati ako si kao i ostali, ako pocnes nesto puno da postenjacis, tj, ne dijelis sa drugima i ne uzimas od koga mozes, nema ti zivota... Politika je jednostavno takva... I na kraju da se pojavi neko posten, ne moze on protiv vec dobro uhodanog mehanizma, jer tamo ruka ruku mije, pa kad napadnes na jednog, svi ce ga braniti jer su i ostali kao i on i nije im u interesu da se njihov sistem veza, poznanstava, novca i moci ukine... Sad ovaj nas postenjak ili ce odustati od svega (bice primoran) ili ce se i on njima prikljuciti i dobiti svoj djelic drzavnog kolaca.... Da bi se korpucija istrijebila, potrebna je revolucija...
Ovdje mnogi kritikuju korpuciju, ali stavite se u poziciju da ste neki "glavonja" (da ne kazem guzonja, ali to je skoro isto, jer glavonja, poslije nekog vremena na dobrom mjestu, postane guzonja...:lol
i da svome prijatelju, rodjaku ili vec nekome poznatome trebate nesto naplatiti...Naravno da cete se potruditi da to bude sto manje i da bude sto bezbolnije... A tamo na vrhu su svi prijatelji i poznanici... Mislim da je jasno sta sam htio reci....:icon_biggrin:
Zakljucak... Pustite politiku kraju, i vratite se nasim svakidasnjim problemima (skupo gorivo, "guma", gume i ostali dijelovi za auto...:lol