mala pomoc oko daljinskog

mala pomoc oko daljinskog

Član
imam daljinsko zakljucavanje, sve znam skopcat osim da zmigavci blicaju, da li su to zice od alarma kao na slici ili ima nesto drugo. HVALA;);)
EVO SLIKE NA STA MISLIM
http://img546.imageshack.us/i/dsc00062z.jpg/

Član
ja koliko vidim ovdje i nema zice za zmigavce.. obicno su za zmigavce zice plave, ili ljubicaste boje, i imaju osigurac na sebi.. a trebalo bi pisat "12V output for parking light"

Član
mario05 je napisao(la):
ja koliko vidim ovdje i nema zice za zmigavce.. obicno su za zmigavce zice plave, ili ljubicaste boje, i imaju osigurac na sebi.. a trebalo bi pisat "12V output for parking light"

ima neka crvena jos sto ide direktno iz onog modula, ali ja mislim da je to kao neka antena, nezz, i mogu li se sad zmigavci skopcat na ovo daljinsko?:icon_rolleyes::icon_question:

zna li iko ista u vezi ovoga:icon_question:

Član
oooo ljudovi:icon_smile: zna li iko ista u vezi ovih zmigavaca mogu li se skopcat na ovaj modul ikako???

Član
Ja koliko vidim ovo uopste nije daljinsko zakljucavanje nego je shema samo od centralne brave.
Ove dvije zice na kojima pise "alarm" su zice koje kupe impulse od daljinca. Bar tako po ovoj shemi izgleda, jer po bojama zica tako dodje (crvena "+", crna "-", a bijela, braon, plava i zelena i jedna grana crne su 5 zica koje idu na motorice u vrata)

De malo bolje uslikaj tu shemu, da se vide sve zice i oznake, pa ce se rijesiti...

Ovako, po ovome, jos moras da kupis modul od daljinskog zakljucavanja i spojis na ovo, a tek onda na tom modulu imas zicu za zmigavce, ovdje je definitivno nema...

Član
mtopic je napisao(la):
Ja koliko vidim ovo uopste nije daljinsko zakljucavanje nego je shema samo od centralne brave.
Ove dvije zice na kojima pise "alarm" su zice koje kupe impulse od daljinca. Bar tako po ovoj shemi izgleda, jer po bojama zica tako dodje (crvena "+", crna "-", a bijela, braon, plava i zelena i jedna grana crne su 5 zica koje idu na motorice u vrata)

De malo bolje uslikaj tu shemu, da se vide sve zice i oznake, pa ce se rijesiti...

Ovako, po ovome, jos moras da kupis modul od daljinskog zakljucavanja i spojis na ovo, a tek onda na tom modulu imas zicu za zmigavce, ovdje je definitivno nema...

cu moram kupit modul od daljinskog, a vec mi je bilo na autu ovo i imam daljinski i zakljucavano je na njega, nisam valjda toliko glup da ne znam sta je daljinsko zakljucavanje:icon_mad:

Član
ovo po meni nije shema daljinskoh nego centralne.

evo shema daljinskog kojeg ja ugradjujem raji

m8ikc2.jpg

Član
mario05 je napisao(la):
uslikaj taj modul da se vide zice.. po bojama pa da vidimo o cemu je rijec.

evo druze ove sto su zavezane idu na motorice i + i -, a ove 3 sto sisu zavezane jedino su one kratke i slobodne:icon_rolleyes:
evo sliku http://img862.imageshack.us/i/dsc00063r.jpg/

Član
Kao sto sam i rekao ... CENTRALNA BRAVA ... Ugradio sam ovih stvari toliko da bih zmireci znao pokopcati!

Ako ti je to vec bilo na autu i ako si nekad zakljucavao na daljinsko, mozda si imao, ili jos imas negdje modul od tih daljinaca ... samo sa ovim mozes pokusavati zakljucati i daljinskim od TV-a, isti ce ti efekat biti!

Uzmi te dvije zice sto su slobodne (braon i bijela) i dodirni masu sa njima negdje i vidjeces da ce se auto zakljucati/otkljucati. E na te dvije zice trebas dovesti impulse za zakjljucavanje/otkljucavanje sa MODULA DALJINSKOG ZAKLJUCAVANJA, koji, ponavljam, moras imati negdje u autu (prekopaj malo ispod instrument table) ako kazes da si nekad zakljucavao sa tim daljinskima!

U svakom slucaju, moglo se zakljucati ili ne moglo (jer vidim da je ova slobodna crvena zica podebela, mozda je antena, pa mozda i podrzava te daljince sto imas), zmigavce ne mozes na ovo spojiti da blinkaju (koliko se sjecam, to si pitao u prvom postu)

I da, ... nema na cemu, pomocu ti i drugi put! :icon_mad: