Majstor za k-jetronic

Majstor za k-jetronic

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potrebna informacija / preporuka o kakvom dobrom majstoru za k-jetronic motore, potrebno je podesavanje motora, k-glave i par nekih sitnica vezanih za motor.

Sarajevo, potrebna lokacija i broj telefona, i naravno kakav je kvalitet radova..

unaprijed hvala ;)

Član
Ne znam u Sarajevu ali znam za DUNO u Kiseljaku... Ja sam isao kod njega da stelujem svoj(doduse kod mene je elektronac) a i jaran je sa k-glavom isao kod njega pa eto vidi.
evo ti broja pa vidi 030 879 711

Dok je kod mene bio benzinac sa K-Jet glavom, zezala me i posao u potragu za dobrim majstorom za K-Jet glavu i vjeruj mi od Sa do Mo nemas 2 majstora koja bi to radila a i nisu neki majstori... slabo ko ti to danas hoce popravljati K-Jet sistem... cuo sam da je to bolna tacka tih motora... po meni isplativije je kupiti drugu ispravnu jer gotovo nemoguce je nastelati da je ispravna kako treba... ako je velik kvar puno bolja varijanta ti je zamijenuti za polovnu orginalnu... jer nova K-Jet glava kosta par stotina eura ;)

btw: ako uspijes naci dobrog majstora javi, jer volio bi i ja znati da postoji jedan za takvo nesto ;)

koliko sam upoznat sa ovom problematikom, glava je ispravna samo je "rastelovana", e sad ako se ne moze ni ustimati nikako onada je jebi :cool:

Član
Navedi za koji ti automobil treba?!
Ne mogu da vozim Mercedesa nekom što radi Audija

zen_3dom je napisao(la):
koliko sam upoznat sa ovom problematikom, glava je ispravna samo je "rastelovana", e sad ako se ne moze ni ustimati nikako onada je jebi :cool:

Pa dobro, sta je se kod tebe rastelovalo.. sve ili :icon_question:

u mene je bila gotovo pa skroz otisla, nije jos bilo spasa... trazio drugu... ma kakvi, nemozes naci da je ispravna, nema sanse... niko ne garantuje a svi je fale... jebes to...iskreno volio bi da sam ti mogao pomoci sa preporukom nekog majstora ali sam ti prenio svoje iskustvo u vezi toga... nadam se da ces popraviti kvar ;)

problematika s ovim motorom je da je neko namjerno rastelovao ili se "samo" rastelovalo na motoru dok je stajao jedno vrijeme, motor dosta nepravilno radi, a i potrosnja nije bas za pohvaliti, paljenje malo rastelovano..... uglavnom, treba mu jedno fino podesavanje po ps, nista vise ;)

Član
zen_3dom je napisao(la):
problematika s ovim motorom je da je neko namjerno rastelovao ili se "samo" rastelovalo na motoru dok je stajao jedno vrijeme, motor dosta nepravilno radi, a i potrosnja nije bas za pohvaliti, paljenje malo rastelovano..... uglavnom, treba mu jedno fino podesavanje po ps, nista vise ;)
jesi zvao DUNU u Kiseljaku dao sam ti broj?

Član
zen_3dom je napisao(la):
nisam drug, gledam ako ko bude u sarajevu da to rijesi, ako ne zovem njega, thnx na broju ;);)
ok;) ali mislim da on ima jedini opremu u okolici za stelovanje mozda grijesim... ako ko zna neka napise gdje jos ima :icon_question:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.