Maglenke golf mk3

Maglenke golf mk3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ej raja..evo kupio sam maglenke za mk3..i gledao sam i koliko sam dobro vidio nemam stekere za maglenke..kako bi to mogao izvesti..odakle dolazi struja za maglenke..kako se pale..i ona plastika izmedju maglenki i zmigavaca..da li treba posebna ili se ona stara precvika...moze malo pomoci...

Drug imam i ja golfa 3 i da ti kazem sa plocicu izmedju maglenke i zmigavca ide posebna sa dvije igle sto se prakticno sklope kao vrata mislim cak da se prvo uklopi sa strane gdje je zmigavac pa maglenka. A za prekidac maglenki ti ne znam kako ces to rijesit jer drugacija je ta ploca sa prekidacima od maglenki gdje se pale svjetla pa probaj nju naci i napravi instalaciju da ide i preko osiguraca. Jest malo tesko ali kad vec radis neka bude kao tvornicko i miran si.

Sacekaj jos nekog pa vidi ko je radio naknadno kao ti. :icon_smile:

Legend
i bez prednjih maglenki,kad upalis svjetla ,povuces prekidac prema sebi i pale se magla crvena svjetla u stopkama....tako da na isti prekidac mogu i prednje maglenke da se kopcaju

Član
znaci maglenke se pale kad povucem onaj prekidac prema sebi..a onda ce se palit i zadnja svjetla..ja bi volio kad bi se mogla palit samo prednje maglenke..a da li su dolazili te instalacije za maglenke na drugim tricama..vidim nemas ni ti enesse ..imas li ti instalacije..a nebi da nesto posebno cakcam oko toga..msm nema ni majstora dobrog za to ovde..

ovako magleneke moras spojiti preko releja da ti ne trpi instalacija posto su sijelice puno jace a mora ti svijetliti i zadnje svjetlo od maglenke jer je to znak za vozaca iza da su ti upaljena svjetla za maglu.
Drugo kod golfa trojke ima instalacija za maglenke fabricki postavljena malo bolje prekontrolisi kablove.
Ako nema nadji dobrog elektricara da ti to spoji na rele jer mozes zapaliti instalaciju ako spajas mimo fabrickih kablova.

Legend
Simunovic Sladjan je napisao(la):
ovako magleneke moras spojiti preko releja da ti ne trpi instalacija posto su sijelice puno jace a mora ti svijetliti i zadnje svjetlo od maglenke jer je to znak za vozaca iza da su ti upaljena svjetla za maglu.
Drugo kod golfa trojke ima instalacija za maglenke fabricki postavljena malo bolje prekontrolisi kablove.
Ako nema nadji dobrog elektricara da ti to spoji na rele jer mozes zapaliti instalaciju ako spajas mimo fabrickih kablova.

potpis,i mislim da nemaju sve,a u mene ima ostavljena instalacija za maglenke iako fabricki nisu dosle,naknadna oprema...

da,kad povuces prekidac na upaljenim svjetlima tad se pale,i vidjeces zutu lampicu koja je ne primjetna kad je ugaseno inace

procackaj oko kablova koje vode na osvjetljenje,i pogledaj na semi osiguraca pod kojim je brojem magl. , iza ces vidjeti boju zice,tako ces lakse i znati ima li doveden naprijed kabal,a nazad ima i rade sigurno

Član
ja sam gledo i skido i zmige i one plastike gledo nema instalacija..a koji broj pise na osiguracu ako ima predvidjeno za prednje maglenke..da znam..i gdje svjetli to zuto..a majstor bi mi trazio oko 30km za to postavljanje i mozda ce treba neki reduktor a on je skup..tako da se jos uvjek premisljam ocu li ih vratit

Član
ja sam to sebi radio i veoma je pipav posao. nemoj niposto spajati na isti prekidac gdje su ti zadnje maglenke jer ces tako spaliti prekidac. ako nemas vec predvidjeni prekidac onda iskoristis jedno od slobodnih mjesta na tabli i nabavis prekidac koji odgovara tom otvoru. trebat ce ti jedan radni bosch-ov rele, oko 7m dvozilne zice 2.5 kvadrata odgovarajuce stopice za kopcanje i nekih sat,dva posla ako se razumijes u taj posao.

Legend
pa taj prekidac je predvidjen za maglenke naprijed i nazad,....sta ce mu jos jedan?

a 30KM ti nije puno jer tu ima poprilicno zezanja

Član
imam ja predvideno za maglenke..kao u svih trica..kad se upale svjetla prekidac sepovuce prema meni..a kakav reduktor treba..posto mi to nije jsano..a majstor kaze da je poskup
samo ruke su 30km plus taj materijal al dobro to niej ni skupo..mene brine taj reduktor..

Legend
pod reduktorom misli na Relej.....a on ti sluzi da kroz instalaciju/prekidace ne ide prejaka struja,upravlja slabom strujom ,nece puno opteretit instalaciju

google ti je dao ovu shemu

2bboef.jpg

ja negdje imam releja,nisam kupovao al ne vjerujem da je skup uopste,mozda emir zna koja je cijena ?

Član
pa ako mozete rec otprilike koliko je taj relej..i kakav je on mozda i ja imam..jer ne znam ja puno oko tih instalacija..a kad bi uzeo taj relej ..onda bi mi trebo jos samo kabal i to je to ..

Član
Taaky je napisao(la):
pa ako mozete rec otprilike koliko je taj relej..i kakav je on mozda i ja imam..jer ne znam ja puno oko tih instalacija..a kad bi uzeo taj relej ..onda bi mi trebo jos samo kabal i to je to ..

za pocetak promijeni ti tog elektricara,pegla te,skonto da si neupucen pa hoce da te odere,cuj skup relej,da nece slucajno ubacivati fidovu sklopku,moze ti i polovan relej,40A, ili da kupis nov oko5KM(bolje polovan markiran).ja polovan relej slabo kome i naplacujem,znaci to ti je odprilike oko30-45minuta posla i to je to,ali ko zna to uraditi i kosta najvise 30KM(materijal i ruke).
posto ti nisi iskusan,nadji drugog elektricara nek ti to odradi;)

Član
znaci relej od 40A mi treba..gdje to ima kupit..i jel treba jso nesto rec il samo da trazim tako..on je reko kao da nije to problem uraditi doslo bi oko 30km ako nebi trebo reduktor..a to je mene bunilo..jer ne znam sta je to...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.