LSD diferencijal- kako radi !?

LSD diferencijal- kako radi !?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
HuKa je napisao(la):
ne bih se slozio da je spera, posto npr moja prva mazda 1.6 TDCI je imala sperovan mjenjac a nije imala LSD, ili pasat, audi i t d kod svih je sperovan mjenjac to jest pogon na obadva tocka.....a nemaju LSD

Limited slip se odnosi na to da progresivno "proklizava" odnosno nemas "zakljucan" na odredjenu vrijednost, ono 25% spera, 50%, 100%(zakljucani diff) , nego da je to promjenjivo, i do odredjene vrijednosti. Da ne lazem, ne znam ni sam tacno matematiku iza svega, ima dosta o tome na wikipediji, ali u principu to ti je to, otvoreni diff - vrtis jedan tocak, drugi ni habera, 100% spera - zakljucani diff, oba tocka vrte, "jedes" gume kroz krivine, a LSD - limited slip differential, kada je 25%tna spera onda ona nakon 25% slipa, zavisno od izvedbe naravno, postepeno "zatvori" diff, odnosno prenese snagu na drugi tocak, koji ne proklizava, naravno ne svu snagu.

Član
Ma u prinicpu ti se kod nas sve naziva spera ba, od 100% zatvorenog diffa, do 25% LSD itd, dakle sve osim obicnog, otvorenog diffa

Član
ma kod mene uvijek rade obadva tocka naprijed......kad proklize onda mi se pali TCS i DSC (kad se ovo sranje upali sjecka mi gasa oduzima mu snagu) isto ko ASR u folcvagena i audija

Član
to je vise nesto ko balansni sustav na prijnosu radi sta manjeg gubitka snage proklizavanjem
ako je ko zainteresiran ima momak iz mostara moze naruciti meni na PM nek se javi

Član
HuKa je napisao(la):
ma kod mene uvijek rade obadva tocka naprijed......kad proklize onda mi se pali TCS i DSC (kad se ovo sranje upali sjecka mi gasa oduzima mu snagu) isto ko ASR u folcvagena i audija

ja pretezno ugasim DSC.. ^^

Član
mrzim tu elektroniku nema mi nista draze kad guza klizne u BMW pa bokom lagano :) i na gasu se igras kolko oces :)

Član
Jap, kao sto rekoh da se ugraditi naknadno.
drivetrain_e90_lsd_lg.jpg

Član
Posted by RCat - Today 12:15 PM

HuKa Wrote:

ja pretezno ugasim DSC.. ^^

Ma i ja ga gasim kad se trkam :) al po gradu kad se vozam ne gasim, nikad ne znas kad ce mi zatrebat :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.