LSD diferencijal- kako radi !?

LSD diferencijal- kako radi !?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
pozdrav...

jel neko slucajno ima neku animaciju, ili objasnjeno fino, detaljno sta i kako sve radi jedan LSD diferencijal... ja znam ugrubo sta i kako ali intresuje me vise detalja...

:?:

Član
vidi ovaj LINK

ovdje momak opisuje kako je kupio sarnire iz interneta i ugradio ih, pa ne imade srece. jer je nakon skoro 30 sati rada tek skuzio kako sarniri kod normalnih vrata rade, a kako kod LSD doors, u jednih vrata (normalno) idu iza prednjeg blatobrana, u LSD doors pak prolaze s prednje strane, tako da bi se taj prednji blatobran morao sjeci..

od firme LSD su mnogi razocarani jer su jako klimavi, a funktionalnost tih vrata je grozna, bar od momaka sa golfom i mazdom koje licno znam (ovaj HGP golf ovdje u forumu ima ta vrata).

vrata se prvo moraju odskrinuti, tek onda idu gore.. tebi ostaje mali prolaz da legnes u auto ili se izvuces.. a sarniri od firme LSD su slabi dabi npr. vrata od 80 kg (mazda) drzali cesto gore.

LSD_Fuktionsweise.gif

ovo bi moj kratki slabi komentar za LSD, sigurno ce ti momci ovdje funktionalnost bolje opisati :D

Član
RCat tepsija ne pita za LSD vrata, nego DIFERENCIJAL. LSD ili Limited Slip Diferencijal :)

Btw, ulaganje za LSD je preskupo, a ucinci su upitni. Nije to bitno samo montirati, nego i dobro podesiti. Gledao sam jednu emisiju, uzeli su Imprezu WRX i STI, ova STI je serijski imala zadnji LSD, WRX nije. Al kupili su LSD i za WRX i stavili. Uglavnom WRX nije sa stavljenim LSD imala gotovo nikakva poboljsanja u samom pocetku, tek kad su nekoliko puta setovali LSD, dobili su neku "znacajnu" razliku od sekundu ipo po krugu (krug duzine nekih 1 min 15-ak sec). Ako stavis to na FWD imat ces neke prednosti, posebno u startu, al auto ce ti nevidjeno cupati volan u krivinama (vuci ga ka krivini).

Član
I kod mene na mazdi ima LSD kontrola digrencijala ( bar tako pise u knjizici ) al nikako da otkrijem mu funkciju....

Član
HuKa je napisao(la):
I kod mene na mazdi ima LSD kontrola digrencijala ( bar tako pise u knjizici ) al nikako da otkrijem mu funkciju....

Jel to mozes sam nesto uticati na sperovanje ili sam "odluci" o tome?

Član
HuKa je napisao(la):
I kod mene na mazdi ima LSD kontrola digrencijala ( bar tako pise u knjizici )  al nikako da otkrijem mu funkciju....

Ne mozes je tako lako otkriti, samo drugi diferencijal, drugaciji od obicnog. Trebao bi ti pomoci da se u krivini bolje ispucas, to jest da ne vrtis u prazno tockove sa manje trakcije. Kod obicnog auta, sa tzv. otvorenim diferencijalom, kad dignes jedan tocak u zrak i das gas, vrtit ce se taj tocak u zraku, to jest onaj sa manje otpora. Kod LSD-a se u takvoj situaciji snaga prebacuje i na drugi tocak. Tako u krivini kad lijevi i desni tocak nemaju jednako prijanjanje, bolje mozes iskoristiti snagu motora.

Član
hvala na informaciji :) sad znam sve vezano za mazdu svoju :) TCS treksn kontrol, DSC protiv zanosenja i LSD ...... to sranje sto si napiso, da ne ponavljam :) :) :) :)

Legend
VR6Boki je napisao(la):
HuKa je napisao(la):

Ne mozes je tako lako otkriti, samo drugi diferencijal, drugaciji od obicnog. Trebao bi ti pomoci da se u krivini bolje ispucas, to jest da ne vrtis u prazno tockove sa manje trakcije. Kod obicnog auta, sa tzv. otvorenim diferencijalom, kad dignes jedan tocak u zrak i das gas, vrtit ce se taj tocak u zraku, to jest onaj sa manje otpora. Kod LSD-a se u takvoj situaciji snaga prebacuje i na drugi tocak. Tako u krivini kad lijevi i desni tocak nemaju jednako prijanjanje, bolje mozes iskoristiti snagu motora.

Samo da ne bude situacija kao onaj "nas" Leon na Igmanu sto je tisao na krov :D

Član
VR6Boki je napisao(la):
HuKa je napisao(la):
I kod mene na mazdi ima LSD kontrola digrencijala ( bar tako pise u knjizici )  al nikako da otkrijem mu funkciju....

Pa reci jednostavnije, LSD je špera :)

Član
ne bih se slozio da je spera, posto npr moja prva mazda 1.6 TDCI je imala sperovan mjenjac a nije imala LSD, ili pasat, audi i t d kod svih je sperovan mjenjac to jest pogon na obadva tocka.....a nemaju LSD

Legend
Ako se ne varam to je u prevodu doslovnom - ogranicena kontrola proklizavanja diferencijala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.