nesobrzi je napisao(la):
Limpi je napisao(la):
nesobrzi je napisao(la):
samo malo za mene je bolji dosta led jer led ima 3d definitivno ako biras uzmes led
3d televizor moze biti plazma ili lcd, naravno i da ima 3d certifikat... a za 3d ti treba: 3d cvike kompatibilne sa telkom, 3d bluray player ili 3d satelitski riser ili pc sa grafom koja podrzava stereoskopski 3D, npr nvidia 3d vision.. te na kraju 3d mediji, igre, filmovi... kad sve to saberes, izadje te cifra od koje bi vecina "sjela" na stolicu :lol:
hehe druze znam sta treba imam vec u stanu 3D pa tako da netrebas meni objasnjavat o tom ali nisam vidio plazmu koja ima 3D a svaki led treba da ima 3D slazem se ja da to sve treba cvike itd... ali nakon godinu dana kad se bude koristio vise 3D sta on treba onda uzeti onaj baciti i kupiti 3D gdje se to isplati i dosta je gotivnija slika leda neko i plasme i lcd
nema svaki led 3d, a imas plazmi 3d, panasonic, samsung itd... slika opet zavisi od modela do modela, normalno da ce biti barem malo bolja na tri puta skupljem tvu...
a vidi, limit je ovdje do 1000km... stavi koliko kosta najeftiniji 3d televizor, pa gdje tu onda bluray 3d player i sl, pa 3d filmovi...
onda 3d je tek krenuo, dali ce postati trend ili buducnost, pogotovo u kucama, ne moze se sigurno bas reci... ipak mnogi 3d filmovi su animirani, 3d igre tek krecu, tek se ocekuje prava navala 3d sadrzaja od filmova, prijenosa uzivo...
naravno ne mozes poredit nase trziste sa zapadnim, koliki ce procenat ljudi u bih uzeti 3d telku u kompletu za nekih 6000milja i slicno :icon_question: onda problem nabavke medija, koliko kod nas ima videoteka gdje se moze iznajmit bl sadrzaj, a pogotovo isti u 3du? jer amerikancu nije skupo dati 20$ za film sa amazona... a koliko mi kaskamo za susjedima samo sto se tice digitalnog signala, a kamol hd i 3d-a...
kada sve saberes, ako hoces bas 3d, das koju markicu i lagano u kino ko "dingospo... evo ovdje je u pitanju tv do milje, 3d za te pare, moze uzeti jedino komplet "cala"...
uzet sada da nije 3d tv, pa sta ce biti za godinu dana.. kao prvo izaci ce xxxxxx novih modela, boljih jeftinijih, a u it-u, je tesko pratit trend i drzat korak sa zadnjim modelima,(sem ako ne zaradjuse mjesecno za "najnovije"), igre bez granica
pogresno je razmisljat a da sacekam jos malo, ili sta ce biti za godinu, jer ovdje nikad ne mozes biti siguran... ti cekas novo, docekas, pa opet dodje novi i tako u krug... trazit ono sto je "najbolje" u tom trenutku, naravno sto se moze priusit i ne razbijat glavu :icon_smile: