I mene su j-bavali zbog ne upaljenih svjetala, pa zbog maglenki i zato sto je nebo plavo, i jos zbog nekih stvari. Ali najjaca mi je bila ova situacija:
U sred Prijedora kod opštine zaustavi mene Murjak (vozio sam Lupa, nazad sve zatamnjeno). I kontrolise on sve, tamo vamo... kaze sta je sa ovim Sajbama crnim? To je zabranjeno!
Ja se poče žaliti se kako su me kaznjavali zbog prednjih, a za zadnje niko nikad.
Kad on izvai komad papira (1/4 A4 stranice na kojoj piše, da komandir Prijedorske policije naređuje od tad-do tad kontrolu saobračaja, a naročito nezakonito zatamnjenih stakala ---- Tako nekako uglavnom
Ja se ibretim, cuj komandir naredio, i to na odersku papira napisao. mada je to sve ovjereno...
Hoće on 40KM, vanredni tehnički, ovo ono, zatvor, Tunjice, Haški Tribunal :lol:
Ali sam ja bio Mudriji (mada to nije teško naspram Murjaka):
Kažem mu ja samo malo da zovnem svoj tehnički (na kojem sam bio samo par dana ranije) da provjerim još jednom, jer oni su mi rekli nešto o novom zakonu. Kaže on: de de, super ideja!
Meni ovi iz Teh. govore ma nije to još ništa regulisano, mada ne bi smio... OK
Kažem ja njemu: Evo oni kažu da se smije iza vožača 100% zatamniti, samo prednje NE!
On meni (pazi sad): Aha, OK pa ako je tako da znamo. Dobro, da ima i takvih momaka, drugi odmah histerišu
I pusti me!
Ovo nikad zaboraviti neću!