launch control

launch control

Ajmo rejseri, uletila mi je prilika da se docepam ECU-a sa ovim cudom, pa me zanima sta, kako, znam kako radi i sve to, al kolko je preporucljvio, koje su mane, vjerujem vece opterecenja na citav prenos, kvacilo, poluosovine...

Član
Nema :icon_biggrin:

Ne znam kako ce ti pravi LC raditi bez ABS senzora i slicnog, a nisam siguran da to tvoj auto ima??

Ako je to bas jeftino mozes uzeti da se furas okolo :lol: inace mislim da ti auto nije tako brz da bi ti to bilo neophodno.

A i kad vec imas manualca, zasto da ti elektronika pomaze da startas, startaj sam da valja i uzivaj u tome :D

Znas kako, ne znam sta je "pravi" , a sta "nepravi" LC, al kolko sam ja skonto od ovih radi se o tome da mozes papucicu patosirat, a blokada bude na koliko je odredis i ostaje na tim obrtajima nekih dvadesetak metara. Nije neka nauka, al je dobro za RT-ove, na taj nacin nema razmisljanja koliko gasa i o popustanju ako pocne klizat, patos, green light i samo pusti kvacilo :)

A jefitno je da, 50 eura, mogu dat i svoj ecu u racun, al ipak ne bi, mozda mi nekad dodje da se seljakam po gradu :)

Početnik
salim se :icon_biggrin:

LC kod mene sluzi samo da postavi blokadu na mjesto na koje zelim (to radim kroz svoju elektroniku) dok drzim papucicu kvacila, i da retardira paljenje unazad (tako stelujem tlak turba koji imam prije starta). onda smjesa odgorjeva prekasno i na taj nacin forsira vrtnju turba i podizanje pritiska dok auto stoji u mjestu (bez opterecenj)
mislim da je takav LC nezdrav za turbinu

nisam toliko analizirao kako radi "pravi" LC, mislim da abs senzor prati proklizavanje tockova pa da pali blokadu ako proklizaje. i moja elektronika ima opciju za to ali nisam se nesto interesovao pa proucavao to mnogo

ovako kad nema trka stvar je dobra da "pucas" naokolo :D
mozes na turbo motoru postici mnogo veci tlak nego sto bi ga postigao da ga turiras na obican nacin u leru, i to onda naravno ima mnogo jaci zvuk iz auspuha
kad ga dignem na 2.2 bar (na trkama drzim oko 1.3 bar) LC case se pomicu u kaficima :D:D

erol_brcak je napisao(la):
Jest, hocu da budem not greatest, double greatest :D:icon_biggrin:

:icon_biggrin::icon_biggrin:

To je to onda, na isti nacin kao i ovo. Nikakav abs, samo odredis obrtaje sa kojih ces da startas, a papucica je do poda. Meni je malo problem sto ja nemam mogucnost da stelujem tu blokadu, nego kako ga nastelujemo kad budem kupovo od ovih tako ce i bit, stavim li slikove, eto mi problema.

Al kazem, jefitno mi je uletilo, pa sto da ne, ako nista, sto kazes, mogu pucat po gradu ko pravi seljak :icon_biggrin:

Član
bacanje para u tvom slucaju, LC kao takav sto je zanimljiv sr racerima je bas ono sto je repo rekao - sluzi tome da nabije boost dok auto stoji......a ti nit imas turbo, nit imas abs da auto "zna" da je preslo 20m pa da se treba deaktivirati, k'o da ne mozes drzat sam gas na 3000 obrtaja svaki put? radije ostavi te pare za gume ili sta vec...

Vidjet cu jos, oticu do likova, dobar sam sa njima, tako da mogu probat, ako mi se ne svidi, nikom nista, popit kafu sa ljudima i dobro iskoristen dan : )