Elem pocelo i ovo cudo da zeza:icon_confused:
U relativno skorije vrijeme pocelo se desavati da auto trza u vozni pri konstantnom drzanju neke brzine. U ubrzanju se to ne desava. Naravno to je vremenom postalo sve izrazenije.
Auto je vozen na dijagnostiku(u takozvani ovlasteni servis) koja je pokazala gresku u sistemu dovoda goriva. Pocelo se sa skidanjem i provjerom komponenti koja nije dala nikakav rezultat. Po njihovim rijecima sve je bilo OK i oni nisu mogli da utvrde neispravnost.
Odem kod lokalnog majstora, opisem mu problem i kazem sta je ocitala dijagnostika.. Cackajuci motor a i svoje zube nekim komadom drveta zakljucio je da je najvjerovatnije problem u senzoru pritiska goriva. Nasli smo polovan senzor(pozajmili da ispitamo), montirali i gle cuda auto je funkcionisao normalno.
Narucim nov originalan dio i sve super. :icon_smile:
U medjuvremenu dok smo cekali da dodje nov senzor zovu me iz gore pomenutog ovlastenog servisa i govore da znaju u cemu je problem. Znaci 150% su sigurni i da mogu (ako zelim) odma da im dotjeram kola da to srede. Pitao sam u cemu je problem a oni sve ushiceni govore REDUKTOR mjenjaca - koji sa PDV-om i ugradnjom kosta 6000KM:icon_eek:. Kulturno sam se zahvalio i prekinuo vezu.
Ali... (ono cuveno ALI
)
Nakon 2 mjeseca opet isti simptom, trza...
Skinem senzor, produvam ga zrakom i opet vratim i on 5 dana ide super i opet pocinju problemi...:icon_question:
Prije par dana je isao na malo duzi put i tu sam izgubio zivce:icon_mad:
Navuce 120 i tu je plafon, nema dalje, mrtav, onda padnu obrtaju. Nekad hoce samo do 100, pa trza , pa ide malo normalno i sve tako.
Sta da radim, odakle da krenem sa provjerom... :icon_question: