lancani u sarajevu

lancani u sarajevu

Član
.nOKe je napisao(la):
Ovo je bilo juce oko 4-5, znaci tamam kad je ona spica..
Razlog je vrlo jednostavan, a problematika je daleko od toga da ljudi brzo voze, kisa ili nesto trece..
Na otoci je postavljena kamera, i namjerno su (DEBILI) semafori postavljeni da ranije zatvaraju (nebitno sto ce uvijek kad je spica tu biti guzva, bitno je da ona slika i da ljudi zureci da uhvate zeleno koje prvih 10tak auta sitgnu semafora na remizi, ostali moraju stati)..

i kad nakon sto 1 semafor vozis 10 minuta, naravno da ces biti i nervozan i sve ostalo, i onda se desi da ljudi malo ubrzaju, isflusrirani i desava se ovo sto se deasva, ista stvar je i sa seforom kod saobracajnog fakulteta iz pravca m.dvor - pofalici, postavili kameru i poremetili "zeleni val" (ako se to uopste moze tako nazvati)

Necu da pametujem, ali sam bio dosta puta i ja sam u prilici da svjedocim da su ljudi strasno nervozni nakon sto cekaju 15tak-20min i ne pomjere se 5 metara..
:cool:

Član
.nOKe je napisao(la):
udario ga je coskom, ovo je udar pri nekih 40-50km max.. zbog toga ga je i zarotirao.. a nisi me skontao za semafor.. ceka se dosta na otoci na semaforu, znas i sam i onda raja nervozna krene sa tog semafora prema gradu gdje ih opet ceka neustiman semafor kod skretanja na tranzit, i tacno na ovom dijelu gdje se desio udes pocinje klasicni zastoj , uvijek..

ma jbt ga a za semafore znam nadjem se uvjek sad kako nemam muzike u auto pravo sam nervozna ali zato tu je kikiriki i lagano :D

Član
Grad Sarajevo je postao fizicki mal da zadavolji preseravanja gradjana kojih je svakim danom sve vise Za par godina cemo pojahati patacikl i opleti na poso Nije signalizacija u redu al Bogami nisu ni ljudi Ovo je cista glupost ljudskog nemara i to pojedinca smijem se kladiti da se napravi ovoliko stete Mjesto udesa je crna tacka Sreca pa nikome nista nije bilo

Član
.nOKe je napisao(la):
AmmaR84 je napisao(la):
svi ti udesi sto su se desili na toj raskrsnici su ljudski faktor (brza voznja) jbg...... ima vala kretena po ulici

olensoner je napisao(la):
Necu s tobom kume, celave ti gume... eto sta je urzok.

101130132.4_mn.jpg

da je neka krsina pa hajd, ali na ovom autu je vrlo mala vjerovatnoca da je uzrok ovo sto vi kazete...

a vjeruj prijatelju da jeste, vozaju i bolja auta na celostonkama, znam ih par koji vozaju ovakve a polovnjake trose...

Legend
ne kazem da nije 100%, al bar ima abs .. prije ce stati, i manja je mogucnost da fura gume stare 10 godina, jer je auto staro 2-3..

Član
kod nas je sve naopako, cak ljudi sa ovim "vecim" autima su cesce na starim, celovstone gumama,... primjer iz komsiluka, oct tour, jedan pezo 407, golf 5, te slicni, michelin energi, bridgstone celovstone edition sa sarom od koji milimetarcic... ruzno i pogledati gume :icon_eek: prosle zime, se tako jedan gospodin zaglavio ispred mi garaze, ni gore ni dole, al nek on vozi c mercedesa, u sred zime na ljetnim gumama :icon_rolleyes:
tu im nikakva elektronika ne pomaze, samo se moze upalit na tabli, zasvijetlit te zapistat :lol:

Noke druze, bas znam tipa koji voza A6, na celavim protektima Makbel,nas mentalitet je cudo...
Ne kazem da je i ovaj takav slucaj, ne mogu tvrditi, ali dobar broj takvih ima...