ArminM je napisao(la):GTI TDI je napisao(la):buraz prati ti temperaturu auta, a to što ti se dešava je najvjerovatnije do boce rashlade tečnosti, sjebe se senzor na njoj i onda ti javlja taj jebeni STOP, da ti fali vode samo bi ti upalio onu malu lampicu za vodu.
odeš u ovlašteni servis i kupiš novu bocu 22 KM i rješen problem
nije njemu do boce, vidis da mu je falilo vode, dosuo je i lampica se ugasila
GTI TDI je napisao(la):ArminM je napisao(la):GTI TDI je napisao(la):buraz prati ti temperaturu auta, a to što ti se dešava je najvjerovatnije do boce rashlade tečnosti, sjebe se senzor na njoj i onda ti javlja taj jebeni STOP, da ti fali vode samo bi ti upalio onu malu lampicu za vodu.
odeš u ovlašteni servis i kupiš novu bocu 22 KM i rješen problem
nije njemu do boce, vidis da mu je falilo vode, dosuo je i lampica se ugasila
ne pali se njemu lampica za vodu, več mu se upali STOP preko cijelog borda sa lampicom za vodu i onda kad ugasi-upali auto ona se ugasi, a to znači može biti boca (može i ona puštati vodu) ili može biti da ti je vodena pumpa procurila, a pumpa-dizna da pomješa vodu to je rijetkost ko kuća
ernadhusic je napisao(la):ma ljudi ako mu trosi vodu a ne vidi gdje znaci ni crijeva ni pumpa ni nista ne pusta a i ne raste mu nivo ulja u motoru to je sigurno otiso mu dihtung ali vodu ne baca u motor vec u auspuh tako se mom komsiji desilo s 4 TDI 84 Kw samo mu bilo do dihtunga
pozzzz
niko23-23 je napisao(la):Pozdrav,
Ja imam sličan problem, naime radi se o golfu 4 81kw, počelo mi je nestajat vode i ja pregledam sva creva i zaključim da nigdje ne curi i ostavim ja auto na leru da radi i sačekam da dođe tenparatura na 90 C i kad se upali ventilator baca mi vodu na onaj odušak na boci od vode?????
Jel imao ko sličan problem???
HVALA,
Ta boca je standardni problem kod te generacije vozila..niko23-23 je napisao(la):Pozdrav,
Ja imam sličan problem, naime radi se o golfu 4 81kw, počelo mi je nestajat vode i ja pregledam sva creva i zaključim da nigdje ne curi i ostavim ja auto na leru da radi i sačekam da dođe tenparatura na 90 C i kad se upali ventilator baca mi vodu na onaj odušak na boci od vode?????
Jel imao ko sličan problem???
HVALA,
dino_ze2 je napisao(la):Zna voda procuriti i na malom hladnjaku,pa da gubi vodu
niko23-23 je napisao(la):U ovom slučaju mogu biti samo dva moguća uzroka , prvi je čep ekspanzione posude a drugi uzrok je preveliki tlak u rashladnom sustavu . Čep ekspanzione posude je ujedno i sigurnosni ventil od prevelikog tlaka i on može biti neispravan. Ako je tlak u sustavu prevelik tada je uzrok oštećena brtva glave motora. Ako ne možete izmjeriti tlak u rashladnom sustavu onda najprije zamijenite čep ekspanzione posude.