lambda sonda golf 2

lambda sonda golf 2

Član
treba mi info sta bi se desilo kad bi sa auta skinuo katalizator i lambda sondu posto je lambda sonda na katalizatoru.
u pitanju je golf 2 1.3i,dobio sam na poklon kompletan remus auspuh,sa loncima, znaci od izduvne grane do izlazne rore (naravno direktna izduvna) e sad izgubio bi zvuk kad bi to sjekao da postavim katalizator sa lambdom.
sad mene interesuje hoce li potrosnju povecati kao sto neki kazu:icon_rolleyes:, iako ja predpostavljam da je ona sluzi za ocitanje CO2 emisije.
pomagaj te znalci:icon_question:
 
Član
lambda sonda odradjuje koliko ce motor usisat zraka,,ako nju izvadis auto ce ti trosit vise 5L...jedino da iskombinujes da labda sondu zavrnes u izduvnu granu a katalizator ispucas nogom;)
 
Član
Dzeniii je napisao(la):
lambda sonda odradjuje koliko ce motor usisat zraka,,ako nju izvadis auto ce ti trosit vise 5L...jedino da iskombinujes da labda sondu zavrnes u izduvnu granu a katalizator ispucas nogom;)

Sad bih se strijelom u koljeno ranio
 
Omjer goriva i zraka mora biti idealan u smislu da nakon izgaranja u cilindru ne ostane neizgorelog goriva ili obrnuto, da ne bude viška zraka.
Idealan omjer obično iznosi 14,7 : 1 (14,7 kg zraka na kilogram ubrizganog goriva) te se deklarira pomoću lambda faktora u iznosu 1.

Funkcija je lambda sonde upravo da detektira odstupanja lambda faktora u ispušnim plinovima od idealne vrijednosti, te omogući ECU da ovisno o tome regulira količinu ubrizganog goriva u usisne cijevi. Dakle, u slučaju gorivom zasićene smjese smanjuje se količina ubrizganog goriva i obratno.

Sam princip djelovanja lambda sonde je sljedeći:
Sonda je obično umetnuta u ispušni sistem na način da je njen vrh u stalnom kontaktu sa ispušnim plinovima. Kristal od zirkonija obložen sa obiju strana tankim slojem platine u dodiru sa zrakom u ispušnim plinovima generira napon. Napon varira između 0 i 1 V i očitavanjem srednje vrijednosti njegova iznosa te poznavanjem količine ubrizganog goriva, lako je izračunati lambda faktor. Lambda faktoru u iznosu od 1 odgovara srednji napon od otprilike 0,45 V. Na osnovu podataka što dolaze iz lambda sonde ECU određuje količinu ubrizganog goriva u realnom vremenu održavajući lambda faktor konstantnim.


Google je vas prijatelj. :icon_smile:
 
Top