Kvar na mobitelu

Kvar na mobitelu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Prije nekoliko dana ne mogu poreke da citam, znaci ono mjesto gdje stoji koverta meni je upitnik (radi se o Nokiji n82) i reko haj da resetujem tel ukucam onu sifru trazi mi pasvord i ja onaj fabricki 12345 nece. eh sta sad da radima a zadnja solucija da odem kod majstora :D

Član
nezz za tu nokiu,al na novim telefonima,bar onima koje sam ja imao,je security code u 4 cifre?ako na isti kod mislimo?

Član
ja kako znam da je na svakoj onaj unoverzalni 1 2 3 4 5, eh ovdje je neko promjenio posto je polovan tel

Član
edoze je napisao(la):
ja sam se susretao samo s 1234
:icon_rolleyes:
probaj,ionako nemas limita da to ukucas

nece

bravof je napisao(la):
ubaci novu verziju softvera...:icon_rolleyes:

mozda rijesi problem..

ma probao sam i nisam uspjeo. znas li ti kako ide. kad prebacim ikonu koju sam skinuo ne mogu je naci u file menager

Član
Ne znam da li si mislio na ovaj reset ali sve jedno cu ti ga spomenuti... *#7370# i naravno upises security code, ukoliko nije menjan onda je 12345... a ima i *#7780# to ti je blaza varijanta ovog formata...
imas jos "stonoga" reset... to je hard format...
drzis pritisnute zeleni taster, zvezdicu i 3, i istovremeno upalis telefon!
Nemoj da pokusavas preko softvare updatera da ga flesas... moze da ti napravi havariju i da ostanes bez moba, mislim, ne mora da znaci da ce krenuti po zlu, ali ja nisam imao uvek najboljeg iskustva sa tim sistemom...
Na kraju ako nista ne upali, ponesi ga na flash u servis (kod ne-dundjera).
Sretno!

Početnik
arminnn je napisao(la):
edoze je napisao(la):
ja sam se susretao samo s 1234
:icon_rolleyes:
probaj,ionako nemas limita da to ukucas

nece

bravof je napisao(la):
ubaci novu verziju softvera...:icon_rolleyes:

mozda rijesi problem..

ma probao sam i nisam uspjeo. znas li ti kako ide. kad prebacim ikonu koju sam skinuo ne mogu je naci u file menager

ja sam svojoj nokiji ubacivao softer preko Nokia PC Suite,i sve je proslo kako treba i telefon super radi...samo sto sam proces traje dugo,a SW skines s Nokia-ne stranice..

a probaj i ovo sto ti je napisao deez,samo pazi mislim da sve gubis s telegona,znaci sve brise--

Član
deez je napisao(la):
Ne znam da li si mislio na ovaj reset ali sve jedno cu ti ga spomenuti... *#7370# i naravno upises security code, ukoliko nije menjan onda je 12345... a ima i *#7780# to ti je blaza varijanta ovog formata...
imas jos "stonoga" reset... to je hard format...
drzis pritisnute zeleni taster, zvezdicu i 3, i istovremeno upalis telefon!
Nemoj da pokusavas preko softvare updatera da ga flesas... moze da ti napravi havariju i da ostanes bez moba, mislim, ne mora da znaci da ce krenuti po zlu, ali ja nisam imao uvek najboljeg iskustva sa tim sistemom...
Na kraju ako nista ne upali, ponesi ga na flash u servis (kod ne-dundjera).
Sretno!

da mislio sam na taj, ali je code promjenjen. znaci bolje da ja nista ne diram.

@edo - hvala, javit cu se

Član
ma znas kako, ako imas nekog prijatelja koji radi u servisu... neka ti samo iscita novi security code to je 3 sekunde posla, ako vec neces da ga flesas bez potrebe....
a opet ovaj stonoga reset ti zaobilazi security check i jednostavno ti napravi format sistema...
Sta znam, pokusaj ono sto ti je najpovoljnije a ucinkovito.
Sretno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.