Kvar na instrument tabli

Kvar na instrument tabli

Član
tako je djordje, mislim da samo Lupo ima ovakvu tablu, ja je nisam vidio vise ni na jednom autu

nesto kontam, odakle dolazi signal za kilometar sat, pretpostavljam da nema sajle, nego je ona sonda, vidjao sam to kod druga u radnji, on je mijenjao na nekim autima. Trebala bi biti na mjenjacu zar ne, da me ona ne jebe:icon_rolleyes:
onda bi mi bilo i logicno sto ne pokazuje gresku, jer pretpostavljam da ta sonda nije elektronski vezana sa motorom, jbg ovo ja nekako logicki idem, nisam neki poznavalac ovoga, zato sam i trazio pomoc

Član
jel mi moze ko reci gdje se nalazi onaj pinjon koji salje signal na instrument tablu, skidao sam tablu i pregledao dzekove, nema korozije, niti neke naznake da ce je biti, za svaki slucaj svaki kontakt sam opet dobro ocistio, i vratio sve na svoje mjesto. Jebe me ovo pravo, pokusao sam naci taj dzek na mjenjacu ali ne mogu da skontam koji je, jedan za koji sam bio siguran da jeste ispostavilo se da nije, jer sam ga skinuo i vozio auto, kilometar sat je radio, naravno dok je bio hladan, mada to nema nikakve uloge, i kad je vruce napolju isto mi se desava:icon_sad:

Član
Pinjon ti se nalati tamo kod poluosovina, kod diferencijala, sa gornje strane mjenjaca... Pinjon ti je nazubljen i njega okrece diferencijal i tako dobivas brzinu, samo kod tebe je to uradjeno elektricnim putem od njega do kilometar sata.

Član
ja sam nasao bio jedan dzek za koji sam bio sto posto siguran da je to to, ali se ispostavilo da nije, tako da sam skidao skroz drugu stvar,morat cu pogledat oko poluosovina, mozda cak i da dignem auto na dizalicu i da vidim taj vrag, pravo me zivcira:icon_mad:

Član
zaarmina.jpg

zaarmina1.jpg

desni klik.... open image

Ne znam kako drugacije da ti pomognem. Ima i autodata ali je malo nejasna kad je snimim

Član
hvala ti druze, danas cemo skinut senzor sa mjenjaca pa cemo vidjet da li je do njega, ovaj elektricar je skoro mijenjao jedan senzor na istom autu kao kode mene, isto bilo, kad se zagrije auto ne mjeri, pa cemo vidjet, mozda i nije to to
uglavnom javim sta bude