Kvar lupka nazad

Kvar lupka nazad

Član
e ovako dosad sve normalno bilo do maloprije

otisao do kafica normala krenuo kuci kad nesto pocelo nazad lupkati

mislio da nisu stvari u gepeku pa nesto leta al nije

znaci ovako dok god drzim gas ili auto ide brze od 60 km/h nista nelupa

ili ako ide sporije al u 2 brzini nelupa iznad 2000 obrtaja

jesam li pustio da padaju obrtaji ispod 2000 pocne kuckati

uglavnom zaletim auto i pritisnem kvacilo lupa nenormalno

ja nemam pojma sta je :icon_confused::icon_question:

a sto si tice vuce normala sve negubi snagu

uz jedno ogromno brdo uspeo se normala :123:

Član
RE: Kvar(mislim da je nesto oko diferencijala)

Moze biti da ti je otpao onaj teg na kardanu sto sluzi kao balans... Ne znam ima li BMW taj prsten na gumi ili su vareni tegovi, to cesto hoce da bude na mercedesima 190 hehhee mada bi to lupalo cijelo vrijeme nevezano za obrtaje :D To moras dici na dizalicu ili na kanal pa pregledati oko kardana, diferencijal, poluosovine...

Član

LSD je napisao(la):
jesi imao speru?

sta ti je to :icon_question: jbg slabo sam upoznat oko auta

vozio je stariji covjek s fabrickom lamelom 19 god a da nije promjenio sve ja fabricko na njemu

jos da napomenem da se cuje diferencijal ko trolejbus kada radi

ako sta moze pomoci oba tocka ostavljaju tragove guma kad slajdram ( koliko jedan tocak ostavi trag ostavi i drugi)

cekam da suki dodje

Član
znali iko sta je otprilike ?
nervira me
opat se maloprije vozao i zaletim auto pritisnem kvacilo pocne lupati i onda kocnicu dok drzim nelupa

BMW 316i 90god je napisao(la):
LSD je napisao(la):
jesi imao speru?

sta ti je to :icon_question: jbg slabo sam upoznat oko auta

vozio je stariji covjek s fabrickom lamelom 19 god a da nije promjenio sve ja fabricko na njemu

jos da napomenem da se cuje diferencijal ko trolejbus kada radi

ako sta moze pomoci oba tocka ostavljaju tragove guma kad slajdram ( koliko jedan tocak ostavi trag ostavi i drugi)

cekam da suki dodje

ja mislim da je to sperovano dok imaju tragovi obje gume ;)

Član
u kom predjelu lupa....
naime:
HD zglob (polularno guma kardana)
Centar lezaj
ili diferencijal.....moze dif biti otpusten na ona 4 sarafa kljuc 17.....ili da je slomljenoi nesto unutra sto se cesto dogodi kod open difova sa kojima se divlja....

teg na kardanu......ma kakvi......

digni ti to sto prije na dizalicu,nije se sa tim igrati,zakljucace se prenos u voznji pa ce biti belaja......

Član
Kod mene je isto lupalo kad pustim gas i kad stisnem kvacilo. Kad sam otisao kod majstora uspostavilo se da mi auspuh udara od zadnju osovinu i zastita od toplote mi je isto kacala od kardan. Razlog tome je sto sam noc prije sletio sa zadnjim tockom u kanal dok sam izlazio iz dvorista na vikendici i nasjeo na auspuh :lol::lol::lol::lol::lol:

vidi da nisu tockovi popusteni ili digni jedan dizalicom,zavrti rukom pa pogledaj sam,pa drugi..mozda nije nesto strasno,mogu i plocice da lupkaju o diskove,jer cim stisnes kocnicu prestaje...