Kvar Clio 2 hitno

Kvar Clio 2 hitno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
eh ovako napisat cu malo duze pa molim sve koji poznaju dobro neka procitaju i konsatuju sta je u pitanju......znaci clio 1.2 16v 2002 god...u posljednje vrijeme mi se cesto plaila ova lapica* stvit cu slike ispod* ...znaci desava se u sred voznje da se pojavi i odjednom motor radi nemirno i padaju obrtaji...ali samo u prvoj brzini to sam primjetio...ja stisnem kvacilo i mal gasa i to prode ya 4 sekunde... to mi se pojavljuje ima oko 20 dana ...desi se svaki drugi dan otprilike... ...danas parkirao auto ...vracam se hocu da upalim kada nece akumulator se ispraznio *aku je njegov original nikada nije mjenjan* zovnem druga da priklema i upali nakon duzeg vreglanja ...eh sada poslije tog dogadaja ona lampica je ostala da gori i narandzaste je boje sada stvarno neznam sta je i od cega je ...imam njgovu kjigu sa upustvima ali je na njemackom tako da stvarno nekontam sta je u pitanju....i da n zabaoravim ovo vodio sa clia na dijagnostiku kod simanica ..a kompijuter je izbacio neku gresku na airbagu koju je ponistio ...ostao je isti onaj prob...:icon_question::icon_question: hvala unaprijed evo idu slike

evo ih slike

Član
Po mom znanju to ti je lampica grijaca ako je dizel ako je benzin nebi znao pozz:123:

Član
Otidji sad na dijagnostiku kad ti ta greska svjetli, morat ce pokazat sta je.

Il prepisi ovdje sta pise u knjizici auta pod tom sijalicom, pa ce ti neko od "njemaca" prevesti.

Član
ta lampica pokazuje gresku u elektronici - znaci 100% a ima more razloga probaj jednostavno skinuti klemu javi sta je bilo;)

Član
eh nabavio sam prevod....znaci ona lampica pokazuje da se se svjecice ugrijale...ali kada se upali auto one trebaju da se ugase...ili ako svijetli dok je auto uplajeno pokazuje da ima greska na elektronici te da se mora posjetiti ovlasteni renault servis ili majstor....;) thx all auto sutra ide na dijagnostiku kod majstora pa neka kompijuter kaze sta se desilo...;)

Član
D_cash je napisao(la):
eh nabavio sam prevod....znaci ona lampica pokazuje da se se svjecice ugrijale...ali kada se upali auto one trebaju da se ugase...ili ako svijetli dok je auto uplajeno pokazuje da ima greska na elektronici te da se mora posjetiti ovlasteni renault servis ili majstor....;) thx all auto sutra ide na dijagnostiku kod majstora pa neka kompijuter kaze sta se desilo...;)

brate pazi ko ce ti raditi dijagnostiku ne daj svakome da cacka
sretno ti bilo i javi nam sta je bilo;)

Član
heh..ma radi ce simanic.. dobar je on pravo jedan od boljih... prvo da ustanovimo sta je u pitanju ..a kasnije cemo za popravke..;) javim sta je bilo

Član
ehh ovako.... uradena dijagnostika... bila je neka manja greska na elektronici koja je uklonjena ...tj rekoa je majstor da se zna desavati na ranaultu i opelu cesto... da kada se akumulator isprazni da se nesto poremeti u elektronici.. nista znacajno sve zavrseno u roku 5 minuta ...heh ali je izbio novi problem...auto je gubio vodu mozda pola litra sedmicno i ja dosipao....i sve tako..danas otisao do majstora kad voda ispod minimuma ...podigli auto kada na racvi tj gdje su sva crijeva tj gdje se razdvajaju jedan dio plastike je napukao..tako da se nadam i to rijesiti sve u svemu dobro sam prosao ..da nije neki veci kvar na elektronici...pozz i hvala svima ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.