Član
boss_C200 je napisao(la):juce sam nasuo u Priboju pumpa, ne znam kako se zove... eurodiesel 1,83 KM.. nasuo 58 litara... presao 130 km.. kazaljka ne mice... izgleda neko dobro se potrefilo...
os'o ti plovak , zato ne mice
boss_C200 je napisao(la):juce sam nasuo u Priboju pumpa, ne znam kako se zove... eurodiesel 1,83 KM.. nasuo 58 litara... presao 130 km.. kazaljka ne mice... izgleda neko dobro se potrefilo...
Astra je napisao(la):sipajte euro 5 i nema problema..
MTR je napisao(la):boss_C200 je napisao(la):juce sam nasuo u Priboju pumpa, ne znam kako se zove... eurodiesel 1,83 KM.. nasuo 58 litara... presao 130 km.. kazaljka ne mice... izgleda neko dobro se potrefilo...
os'o ti plovak , zato ne mice
MTR je napisao(la):evo neke brzinske racunice :
Okvirne cijene , znaci prosjek :
cijena barela ( 160 litara ) 82 Dolara = 114 KM ( prosjek litra = 1,40 KM)
Puna cisterna od npr. 20000 litara u Plocama kosta : 28.000 KM
Prevoz goriva na bilo koju lokaciju u BiH je 0,10 KM po litru i to je : 2.000 KM
Prodajna cijena nafte je 1,95-1,98 KM ( ako se ne varam ) i to onda dodje 20000 x 1,95 KM = 39.000 KM
Cista zarada sa odbitkom prevoza iznosi : 9.000 KM
Prevoz se anulira dodavanjem raznih derivata kao sto su voda,staro ulje,jestivo ulje sa isteknutim rokom trajanja...
Na 20000 litara ciste nafte moze se komotno dodati jos 2000-3000 tecnih govana i to im donosi + 2000 KM
Znaci na kraju , jedna cisterna donese u prosjeku oko 10000 KM ciste love , a ista se plasira u roku od jednog dana , ako je pumpa na dobroj lokaciji , pa je to mjesecno = 300.000 KM ciste love
Da zavrsimo , ne osporavam ja njihove zarade , nek uzimaju milione ako mogu , al daj brate ne pravi sranja , ako platim pa de onda da se i vozim ko covjek , a ne svakih 3 dana kod mehanicara
2FAST je napisao(la):Jarane matematika ti izgleda i nije jača strana...
Cijena je 0,7125 KM/l po ovoj računici, a ne 1,40 KM/l, tako da se ove cifre kasnije drastično mijenjaju.
Što se tiče same priče o kvalitetu goriva, tu se može dosta diskutovati, ali također sve bih ovo svrstao u šuplju priču bez konkretnih dokaza.
Priče tipa bolje ide na jedno, a lošije na drugo su za malu djecu.
Lično poznajem ljude koji se bave distribucijom goriva kod nas. Oni tvrde da je gorivo isto na skoro svim pumpama, tj. da nabavljaju od istih dobavljača.
Šta se kasnije dešava sa tim gorivom je stvar određene pumpe i tu se mogu desiti svakakve muljaže...
Tako da je najbolje sipati na većim pumpama koje već imaju kakvu takvu reputaciju.