Kvačilo? Problem ili?

Kvačilo? Problem ili?

Član
Pozdrav raja. Novi sam na forumu ako sam na pogrešnom mjestu otvorio temu izvinjajem se administratorima i zamolio bi da je premjeste u pravi sektor.
Naime posjedujem Golf 5 gti, manuelac 2005 godiste sa motorom od audija 2.0 tfsi 147kw 200 konja. Oznaka motora AXX
Auto mi je pocelo da trza-trese prilikom kretanja zatim je prešlo i prilikom saltanja svake brzine krenuo sam baš mehaničaru da pogleda gdje problem samo je nešto puklo osjetio sam da mi je kvačilo na moment propalo i vratilo se u normalnu. Zvao sam odmah šlepu nisam se htjeo dalje igrat.. Auto kad stoji u leru i pritisnem kvacilo popuštam ga počinje nešto da pucketa na par sekundi i to je to kad ubacujem u brzinu auto normalno ubaci ali kad pokušavam da krenem auto jednostavno ne krece. U razgovoru sa mehanicarom on mi kaze da postoji mogucnost da je mijenjač stradao ili diferencijal sto mi nema logike.
Forumaši sta vi mislite gdje problem..
Svjestan sam da je ovo sve nagađanje dok se ne skine mijenjač i ne otvori da vidi šta se stvarno desilo.. Da li je neko imao sličan problem?
 
Član
Ako ne kreće ni iz jedne brzine mozda ti je otisla poluosovina (kinetički). Ako to nije onda je nesto oko prenosa odnosno mjenjaca ali nista ne mozes znati dok ga ne skines.
 
Član
Hvala na odgovoru.
Ako je poluosovina - kinetički ili čak nesto oko prenosa da li ti znači da opcija kvacila opada tj da to nije stradalo?
 
Član
Kod prijatelja se desio slican problem, mercedes a klasa je bila u pitanju. Htio je da prebaci iz prve u drugu brzinu i nesto je puklo. U koju god brzinu da ubaci i pusti kvacilo auto ne mrda. Poluosovina je bila problem.

Pa ako imas papucicu u njen normalan hod onda je kvacilo ok. Lamela ne moze proklizati tako jednostavno pa da kazes da je do nje.
Opet se nista napamet ne moze znati dok se na dizalicu ne digne i vidi u cemu je problem.
 
Član
Kvacilo u leru kad ga drukam ima sasvim normalan pritisak kad ubacujem u brzinu isto tako ali auto ne krece stoji u mjestu..
Mehanicar je digao auto i gledao kaze ja nisam nista primjetio da bi se moglo sta vidjeti da je otislo izričuto insistira da skida mjenjač da li zbog toga sto uzima 350€ za skidanje ili stvarno se treba skinuti.. Da objasnim da me ne bi neko krivo razumio ulazem maximalno u auto desilo se riješit cu problem.. Vrlo rado cu podjeliti sa vama sta je u stvari bio problem.. Ali zasto nešto dirati ako niej potrebno.
 
Poslednja izmena:
Član
Ako je od ispod sve ok, poluosovine i zglobovi na mjestu onda mora skinuti mjenjac jer je ocito tu problem
 
Član
Uzrok tvom problemu kojeg opisujes ne moze biti kvacilo.
Ne znam kakav ti je to "majstor" koji trazi 350 € da skine mjenjac. Tu mora da je lud neko. Iole normalan i strucan mehanicar odnosni servis ce uzeti 100tinjak KM za skidanje i ponovno stavljanje mjenjaca. Mijenjao sam set kvacila vise puta pa su mi lokalni majstori za ruke uzimali 80-100 KM.
Cijeli mjenjac za golfa 5 ne vrijedi 350 € sa skidanjem i postavljanjem.
 
Član
Za mene je to i dalje preskupa stvar ali ne bih da ulazim u detalje.
Uglavnom skini mjenjac i vidi gdje je problem. Nema ti drugog rjesenja ako je poluosovina uredna.
 
Član
Normalno da je preskupa ali sta je tu je kazu cejf kosta
Uzeo sam to auto jer me to auto privlaci, zvuk, konji ali kosta popravka
 
Top