kvačilo-lamela

kvačilo-lamela

Član
FirellesMonster je napisao(la):
a vidi drug, mozda i jesu kopija ali uz neko normalno koristenje mogu sluziti jako dugo, druga stvar je kad ti uzmes set i odmah od prvog metra vozis agresivno... sprzio bi set za 1000 km ;) taj novi set kad uzmes, nemoj odmag koristiti nagla startanja i sl. prvih 1000 km vozi nomalno da sve legne kako treba ;)

ma ja vidjecu kakav budem sa parama pa mozda uzmem i ovaj set LUK ILI SAX.ako budem imao uzecu Valeo..

peljto je napisao(la):
a vidi drug, mozda i jesu kopija ali uz neko normalno koristenje mogu sluziti jako dugo, druga stvar je kad ti uzmes set i odmah od prvog metra vozis agresivno... sprzio bi set za 1000 km ;) taj novi set kad uzmes, nemoj odmag koristiti nagla startanja i sl. prvih 1000 km vozi nomalno da sve legne kako treba ;)

ma ja vidjecu kakav budem sa parama pa mozda uzmem i ovaj set LUK ILI SAX.ako budem imao uzecu Valeo..

koji god da uzmes, polako u prvim kilometrima drug ;)

Član
peljto je napisao(la):
Golf 2 dizel..da li je neko nedavno mjenjao set kvacila i koliko je para sve sa rukama za ovo auto..

e sad problem koji jos imam..kvacilo je vremenom postajalo tvrđe pa sam zamjenio sajlu malo je mekse al je jos uvijek tvrdo a jos mi se pojavio neki drugi zvuk kad pustim auto u leru kad radi a kad pritiscem polako kvacilo osjete se kao vibracije i otpor i kad pritisnem do kraja kvacilo prestane taj dodatni zvuk kao zujanje..citao sam po forumu da moze biti svasta nesta neki kazu nije to nista a drugi da je opasno..e sad nasao sam da moze biti zamajac,lamela,lezajevi osovine mjenjaca itd sta vi mislite o tome ???
jarane taj zvuk kad pustis kvacilo kad je auto u leru je od lamele ......kod mene isto tako bilo kad stisnem kvacilo nista se necuje....mislio sam da je druk lezaj ali nije...nego one 4 male opruge na lameli sto imaju e one su nekako bile popustile i one su zujale kad se pusti kvacilo u leru....i sad kad sam zamjenuo nema nikakvog zujanja ili slicno...eto mozda ti moze ovo pomoci da dzaba nedajes kes za druk lezaj....pozz

sole_boy je napisao(la):
peljto je napisao(la):
Golf 2 dizel..da li je neko nedavno mjenjao set kvacila i koliko je para sve sa rukama za ovo auto..

e sad problem koji jos imam..kvacilo je vremenom postajalo tvrđe pa sam zamjenio sajlu malo je mekse al je jos uvijek tvrdo a jos mi se pojavio neki drugi zvuk kad pustim auto u leru kad radi a kad pritiscem polako kvacilo osjete se kao vibracije i otpor i kad pritisnem do kraja kvacilo prestane taj dodatni zvuk kao zujanje..citao sam po forumu da moze biti svasta nesta neki kazu nije to nista a drugi da je opasno..e sad nasao sam da moze biti zamajac,lamela,lezajevi osovine mjenjaca itd sta vi mislite o tome ???
jarane taj zvuk kad pustis kvacilo kad je auto u leru je od lamele ......kod mene isto tako bilo kad stisnem kvacilo nista se necuje....mislio sam da je druk lezaj ali nije...nego one 4 male opruge na lameli sto imaju e one su nekako bile popustile i one su zujale kad se pusti kvacilo u leru....i sad kad sam zamjenuo nema nikakvog zujanja ili slicno...eto mozda ti moze ovo pomoci da dzaba nedajes kes za druk lezaj....pozz
mislim kad sam lamelu zamjeno;)

Član
da ne otvaram novu temu,ja mijenjao set lamele na trojci 1.4 motor platio nov 100 KM nije mi bio ni 8mj,sad kad krene prvom trese boze sacuvaj,pa sam uzeo polovnu originalnu i kontao da je nanitujem,pa me zanima moze li mi neko dati info cuo sam da neko u hrasnom to radi jako kvalitetno...

Član
S@jko je napisao(la):
maruvari je napisao(la):
E ovako drug.
Ja sam mijenjao prije 5-6 mjeseci set kvacila (lamela, korpa i druk lezaj) taj set me kostao 116KM SACHS-marka
Majstor mi uzeo 40 KM za skidanje mjenjaca i ponovno kompletiranje na mjesto.
Extra uradio bez ikakvih problema sve uredu.
I da te napomenem kad ti majstor skine mjenjac obavezno promijeni mali semerig (puce) nalazi se na sipkici iz mjenjaca sto pritisce potisnu plocu. Ja sam se bio zezno pa morao ponovo skidati mjenjac radi njeg.
bice to sve ;)

I inace, ako se taj semering ne moze naci, na knap paše gumica ventila sa glave, mozda su cak i kvalitetnije.

Ima kupiti taj semering ja sam nasao orginalni je oko 10 KM a kopija 3-4 KM al zato i nevalja kopija. Dobro ti kazu svaki je dobar set ako normalno startas, ako divljas mozes od bagera stavit lamelu sprzices je. :icon_smile:

Član
sole_boy je napisao(la):
peljto je napisao(la):

sole_boy je napisao(la):
peljto je napisao(la):

mislim kad sam lamelu zamjeno;)

a jel ti bilo tvrdo kvacilo meni je tvrdo dosta..

ma ja kazu kao kvalitetniji VALEO a evo vidim na forumu nisi neki ni sa VALEO zadovoljni...onda cu vidjeti nasao sam taj LUKL SET 120 KM i SACHS 110..e sad ne znam koji uzeti ???

ako budes mijenjao set obavezno promjeni i zamajac neces propast za 30-40KM ;)
jer on ti je poput diskova na kocnicama ako poplavi nevalja a i ne mora znacit moze bit da podje trest kao i diskovi jer na kraju te puno kosta ako set zamjenis a zamajac ostavis jer ces opet morat placat ruke majstoru kao da ti mjenja lamelu jer je isti poso ;)

Član
ernadhusic je napisao(la):
ako budes mijenjao set obavezno promjeni i zamajac neces propast za 30-40KM ;)
jer on ti je poput diskova na kocnicama ako poplavi nevalja a i ne mora znacit moze bit da podje trest kao i diskovi jer na kraju te puno kosta ako set zamjenis a zamajac ostavis jer ces opet morat placat ruke majstoru kao da ti mjenja lamelu jer je isti poso ;)

jel zamajac da uzmem nov ili polovan ?

Nov kakvi polovan ja prije godinu mjenjo cijeli set zamajac, lamela, korpa,druk lezaj nova sajla sve me to kostalo 180KM i to za GTI-masinu :lol:
zato ti kazem nov zamajac od 30-40KM +lamela korpa i ostale pizdarije i kad to odradis miran si minimum 4 godine ako normalno vozis ;)

Član
ernadhusic je napisao(la):
Nov kakvi polovan ja prije godinu mjenjo cijeli set zamajac, lamela, korpa,druk lezaj nova sajla sve me to kostalo 180KM i to za GTI-masinu :lol:
zato ti kazem nov zamajac od 30-40KM +lamela korpa i ostale pizdarije i kad to odradis miran si minimum 4 godine ako normalno vozis ;)

ma drug ja gledao u motorexu lamela Luk 120 KM semering 15 drugi semering 8 2l ulja 18 druk lezaj 18 KM koju si ti stavio lamelu ??? sve me to izadje 180 + taj zamajac 30 40

nemam pojma koja je samo da napomenem da sam to radio u servisu i nije lamela pođonjavana nego je fabricka jer mi je lik sve na kraju spakovo i dao stare dijelove a ja sam dok je to on radio sjedio i gledo sta ugradjuje sad da ti kazem koja je marka seta nezz ali mi je i sam serviser dao garanciju na uradjen posao od 2 godine a evo vec godinu i po je derem ali nikakvih simptoma jos nema ;)

P.S da napomenem da mi stara lamela nije bila ni otisla ni nista kad sam je mjenjao a morao sam zamjenit sve komplet radi zamajca
u voznji kad naglo dam gas obrtaji lete ali auto stoji tj. ne ubrzaje nikako ali kad dajem lagan gas normalno i ubrzava ali kad ga naglo u voznji odrezes nema cimanja auta da povuce vec samo jeka motora i lagano ubrzavanje vozila i sve to zbog zamajca ;)

Član
stavio sam Luk set druk lezaj i 2 l ulja i ruke 50 KM al opet se cuje isti zvuk kad pustim kvacilo moze biti da je u mjenjacu one osovine a majstor kaze mogao samo jos 2-3 mj voziti sa ovom lamelom i kraj..probacu jos sajlu zamjenit i to je to..

peljto je napisao(la):
stavio sam Luk set druk lezaj i 2 l ulja i ruke 50 KM al opet se cuje isti zvuk kad pustim kvacilo moze biti da je u mjenjacu one osovine a majstor kaze mogao samo jos 2-3 mj voziti sa ovom lamelom i kraj..probacu jos sajlu zamjenit i to je to..

ako si promijenio komplet set kvacila sa druk lezajem pod pretpostavkom da je sve dobro stavljeno, taj zvuk sto cujes ako je iz mjenjaca onda ti se cuju snopovi jer imaju lufta pa "drobe" i vremenom ce to biti sve izrazajnije... kad stisnes kvacilo, ako taj zvuk prestane onda ti je mjenjac 100% jer tad odvojis prenos motora na mjenjac ;)

Član
ma jeste kad stisnem nestane a kad pustim promjeni se zvuk---al i dalje kao i prije zamjene kad se zagrije auto malo otvrdne kvacilo i osjete se vibracije moguce da je do sajle-