KV Gewinde zapekli serafi.

KV Gewinde zapekli serafi.

U pitanju su KW Gevinde kupio sam ih izgledaju super ,al je neko zategao serafe za stelanej visine idu kontra jedan prema drugome i problem je sto vec par dana prscem WD po njima al nisu otpustile i nema sanse da pomerim.Ima li ko kakav savjet sta da radim? Serafi ju aluminijum koliko sam mogao skontati. :(

MTR

Član
grijanje brenerom i brzo poljevanje vodom da se odmah ohlade , ako nece onda kuckaj cekicem okolo da otpusti

Legend
i ja na zalost imam slican problem na mojim gewidama.. probaj neki drugi sprej , cuo sam da ono kociono ulje moze pomoci, namoci ih bas dobro kocionim i sacekaj nekoliko dana, onda je fixiraj na stegu i pokusaj odvrnut.. lupanjem po sarafu neces nista postici..

stavi u zamrzivac ili ostavi malo napolju(ako je debeli minus) i onda jedan prsten zagriji necim(brener) jer ce se tada razlicito rasiriti prstenovi a jedan ce prsten zbog toplote poceti da se siri i time dobiti na precniku i tako da ces ga lako odvrnuti od ostalih komponenti jer ce se malo rasiriti i tako napraviti veci zazor izmedju sebe i navoja na amortizeru...

Bog mene neskonta :D

Član
Imao sam ja taj problem, nista ne pomazu sprejevi, ja sam isai na rizik i sjekacem ih popustio udarao lagano samo treba neki sjekac koji nije ostar zbog aluminijuma, fora je sto aluminijum vremenom se sjedini sa navojem! Mmorao sam dvije matice ponovo napraviti!probaj sa grijanjem pa kuckaj lagano!

Bojim se da nebi grijanjem otisao amortizer,semering ili sta vec ima u njemu.Pokusacu sad jedan dan dok uhvatim vremena pa cu javiti rezultate.

Član
zar KW nije gewinda br. 1 na svijetu? kako je moguce da se ovo uopce desi? tolike pare dadnes, i onda to?

Član
zato sta stoji godinama izlozeni kisi vlagi prljavstini i masnoci eto zasto zariba
a najbolje probaj par puta da se grije -hladi uz lagano kuckanje
ako nece onda sjekac i polako ako i ostetis to ti tokar moze napraviti za male pare

Član
bmwscaner je napisao(la):
zato sta stoji godinama izlozeni kisi vlagi prljavstini i masnoci eto zasto zariba
a najbolje probaj par puta da se grije -hladi uz lagano kuckanje
ako nece onda sjekac i polako ako i ostetis to ti tokar moze napraviti za male pare

kakvim godinama stari,statije? par mjeseci i zapekne......

Član
Astra je napisao(la):
zar KW nije gewinda br. 1 na svijetu? kako je moguce da se ovo uopce desi? tolike pare dadnes, i onda to?

Mozda nije inox line, ove "smrtnicke" puno lakse zapeknu od prljavstine... ;)

Recimo u mene nisu inox line i nemam problema...zavio koliko moze i ostavio tako :D