Kutija za clana foruma!

Kutija za clana foruma!

Član
Evo slozena kutijica za clana foruma, nisam siguran dal zeli ostat anoniman pa ga necu imenovat, ako zeli nek se sam identifikuje :D ... neke slike dizem sa razlogom u nadi da neko ko jednog dana proba napravit nesto slicno ima malo pomoci ... tj. ako je bude znao srocit ;) ... BTW mozda ce zvucat cudno, al ovo je po meni jedna od najljepsih i najboljih kutija kojih sam ikad sklopio, jednostavno mi je svo sklapanje islo ko podmazano i u roku par sati sam stigo izrezat i sklopit kompletnu kutiju :cool: ... nadam se da je i vlasnik zadovoljan (ko god on bio :icon_twisted:) ...

abcd0005m.jpg

abcd0003n.jpg

abcd0006x.jpg

abcd0007r.jpg

abcd0008ao.jpg

abcd0009z.jpg

abcd0010cd.jpg

IGY

Član
ja kontam sad nesto posebno :D
hehe salim se moram malo
nije losa, jesi fino zadihtovao sve izmedzu ove dvije kompresije

Član
kazem ti sve je leglo ko kec na desetku i jesam ba sve je zadihtovano ;) ... tapacirace se, vjerovatno ce se i portovi stavljat ... i igy meni je nesto posebno :p ...

sve je divno krasno, svaka cast na radu extra izgleda, samo jedna mala primjedba, ali ne na rad nego temu...

Recimo mogao si se malo potruditi bolje i objasniti postupak detaljnije, napraviti nesto kao DIY, jer koliko sam vidio nema ni jedna takva tema na forumu....
tipa mogao si malo opisati poje si ljepilo koristio, koje sarafe, koju dasku, koju debljinu, na sta obratiti paznju pri radu, par savjeta dati i tako to, ali opet onda tebi posao propada ako sve fino objasnis hahahahahaha

U svakom slucaju svaka cast i samo nastavi.....

Član
sve cu ti objasnit, koristio sam silikon za drvo (al samo drvo nista univerzalni ofo ono), nije los ni drvofix (neki kazu drvostik neki opet zovu drugacije) ali ja sam primjetio da mi silikon za DRVO bolje obavlja stvar i laksi je za radit a i brze se susi tak da ... sarafi 3,5cm dugi 4mm sirina (opet radio sam i sa duzim a tanjim i sa kracim a debljim, ovi su se pokazali najboljima i najlaksima za radit), daska se zove SIROVI medijapan to je brate iz slika vise nego ocito i sirina je 18mm sto je sasvim dovoljno ... eto to je to otprilike sto se tice materijala, ostatak je dobra volja i rad, puno rada ...

a iskreno ne brinem se da ce meni propast poso ako ti kazem koji materijal koristim jer materijal je jedno, postoji ona druga stvarcica koja ti treba pored materijala, a tu stvarcicu mozes stec samo vremenom ;) ...