ti prvo napisi kakvo ti auto treba,za sto ce ti sluziti, da li u obitelji ti ima tko polozeno pa s tim oces li prelaziti veliku kilometrazu i sl., a ne ovako iz vedra neba... zatim auto je najjednostavnije kupiti,imas novce ili kredit i kupis si auto i sve super,al pitanje je koliko novaca imas za odrzavanje jer je to mnogo bitniji faktor nego kupiti auto, lako je kupiti brz i jak auto ali racunaj na to registraciju,nije samo potrosnja, svako novije jace auto se nosi na vecim felgama sto automatski znaci da ti idu skuplje gume i sl...
ako to nije kredit od 10-12 000km i za te novce nisi crnčio dan noc samo da bi imao lovu i kupio si auto i nista drugo,onda kao pocetnik si mozes uzeti pristojan bmw e46 tipa 318d ili moja preporuka zbog odrzavanja 318i + plin. Auto prilicno atraktivno,posebno za mlađeg momka, solidno jako, nece ti sigurno faliti snage jer si tek polozio,a silni golfovi 4-5ce na cesti imaju isto ili manje snage (cisto usporedbe radi). Auto nije posebno kvarljivo, za odrzavati tu i tamo, originalni dijelovi jesu skupi, ali van ovlastenog se moze solidno proci, a auto je jaako prostrano, po meni najprostranije u toj klasi auta. definitivno mnogo komotnije od A4 tog ranga,golfa 4 i sl. pa cak i od mog volva karavana...
to je moj prijedlog jer je auto atraktivno,prostrano i kvalitetno

ja ti mogu preporuciti i volva s40,jer mi je ovo vec 2. volvo u posjedu,ali sto da ti o njemu pricam kada znam da ga sigurno neces uzeti,a definitivno je udobniji,sigurniji i bolji od ovih drugih (moje misljenje), imam i bmw u garazi pa znam sta pricam,al eto