Kupovina preko ebay-a,pomoc

Kupovina preko ebay-a,pomoc

Administrator
za BiH ti je narucivanje lutrija...
kad sve dogovoris, platis i narucis, ostaje ti nasa carina, gdje mogu da ti uopste ne pogledaju posiljku i platis samo postaru dostavu zavisno o tezini i velicini paketa, a mogu i da te oderu tako da te duplo skuplje dodje od planiranog

znaci u rezervi planiraj jos nekih 100eura ako carinik ne bude raspolozen

Član
Ja sam naručivao do sad dosta puta sa engleskog ebaya ali nisam nikad ništa ekstremno veliko i teško, svaki put bilo regularno platim preko paypala i stigne uredno.. Zanimljivo da ljudi stiču povjerenje i u kupce iz BiH pa sve više ljudi vrši dostavu i kod nas.. Kome se neda bakćati nek priupita Faju kako i šta, normalno mora se i on pronaći tu ali ako bezobrazno dere bolje se još raspitati pa skontati najbolju šemu :D

Ja sam jednom preko ebay-a narucio iz Engleske neku opremu za poliranje, prije mozda 4-5 mjeseci, platio, nije mi stiglo, javim da mi nije stiglo nakon mjesec, kaze OK, poslat cu opet i nije ni to nikad stiglo...

Schumi je napisao(la):
Ja sam naručivao do sad dosta puta sa engleskog ebaya ali nisam nikad ništa ekstremno veliko i teško, svaki put bilo regularno platim preko paypala i stigne uredno.. Zanimljivo da ljudi stiču povjerenje i u kupce iz BiH pa sve više ljudi vrši dostavu i kod nas.. Kome se neda bakćati nek priupita Faju kako i šta, normalno mora se i on pronaći tu ali ako bezobrazno dere bolje se još raspitati pa skontati najbolju šemu :D

ja se moram nac u tome, platit zajebanciju oko toga, moram preko granice uletit ako je nova roba i ako je nesto glomazno...ali mislim da u svakom slucaju izadje jeftinije nego postarina i plus ako se desi da carine e onda je tek sranje...plus sto evo sto se desilo da mu nisu poslali...a ipak austrijska adresa je drugo...i puno brze ide uplata i to...a naravno ako je vise stvari onda se da korigovat cijena...