Kupovina preko ebay-a,pomoc

Kupovina preko ebay-a,pomoc

Član
Moze li neko da mi objasni proceduru kupovine preko ebay-a, sta mi je potrebno, koliko izadje postarina i vasa iskustva...

Član
vala i mene zanima,ja nisam nikad nista kupovao sa e bay,gledao sam neke farove za svoje auto,a problem mi e bay. Dobra tema,valjda se neko sa iskustvom javi;);)

Član
@ArminM: Extra stvari moze da se nadje i znam da su neki ljudi nabavljali ali nemam detaljne informacije.

javis se meni posaljes link ja ti zaracunam kolko treba za prevoz...odgovara, ne odgovara...to je najlakse...a standardna procedure: kupis odma ili aukcija, platis (pay-pal ili prenos s racuna na racun ili kes pri preuzimanju), preuzeo si ili ti salje postom...unutar EU je dosta jednostavno, a za bosnu neznam ni ja kazu ljudi nekad se porez plati...veci je problem sto malo ko hoce slat za bosnu, a i kad hoce treba dugo vremena da pare stignu u njemacku npr, jer bosna nije u eu-standardu sto se tice bankovnog sistema...opet ja mislim da je ovo prvo najlakse, a bolje dat pare svom forumasu nego za postarinu :D (koja nije bas mala ako se radi o oprugama, farovima......opruge npr. unutar austrije 10takeur postarina, iz njemacke 20tak, a za bosnu ne pitaj)....

Član
@tito i partija:pitacu clana Shone190 da li je za Srbiju drugacije, znam da je on nesto uzimao...Ako nije dacu tebi link pa nek ide preko tebe ako vec radis sa tim;)

isti djavo ej i za srbiju ja mislim, al raspitaj se...a ne stoji ovaj link kod mene dzaba u potpisu...to je roba 90% sa ebaya, i ovo sto je u ponudi i sto je vec zavrseni artikli...

sta ti treba, skoro pa nista, ja bas kupio sad H1 smd sijalice za 3,8$ dva komada, hehehe

trebas samo posjedovati karicu koja omogucava online placanje, provjeris u bankama ko to nudi, karticu sa vvc2 cini mi se naziv, uglavnom objasnis sta zelis i znace, kada ti izdaju karticu uplatis na nju cirka 10€, onda se ragas na paypal, tamo registrujes karticu i verifikujes je, tj oni ti sa kartice skinu odredjeni dio love, onda odes u banku, uzems izvod sa racuna i na transakciji od paypala ce biti jedan br na izvodu, taj kod verifikujes na paypalu i oni ti vrnu tu lovu onda koju su uzeli, zatim ides na ebay i kupujes sta te interesuje ( s tim da moras biti reg naravno), pri kupovini ti odmah daje cijenu artikla i cijenu dostave za njega, tu cijenu placas preko paypala i to je to,,,,

Član
Meni bi isto trebale stope za puga da mi netko doveze pa me zanima kolko bi poste uzeo stope su oko 100e

Član
Procedura više nego jednostavna ako je aukcija pratiš do isteka i nudiš koliko ti odogovara...ili kupiš odmah ako je fiksna cijena...poštarina ti obično piše ispod proizvoda...a kad uđeš imaš tabelu sa zemljama u koje šalju i kolika je poštarina...najbolje ti je ako imaš nekog tamo Njemačka, Austrija to je najjeftinija varijanta da na njihovu adresu šalješ...što se tiče plaćnja pay pal ako možeš na svoju karticu napraviti nalog meni nije moglo pa sam prije kupovine pitao prodavca može li preko banke i plaćao sm par puta tako samo zbog troškova slanja preko banke košta još cca 10eur više...više manje sam bio zadovoljan sve je bilo kako je obećano jednom me lik izradio umjesto normalnih maglenki poslao mi plave...ili je možda nisam dobro pročitao oglas.

Član
Za moj auto je problem sto su delovi u Americi dzabe, a u Nemackoj preskupi, a postarina iz Nemacke jeftina,a iz Amerike deru....:icon_sad:

DJ_M4rko je napisao(la):
Meni bi isto trebale stope za puga da mi netko doveze pa me zanima kolko bi poste uzeo stope su oko 100e

Eto ti clana s foruma s tim pik linkom, vidi koliko bi ti uzeo za dostavu, za sve se valjda da dogovoriti, i to za Sarajevo, kad predje granicu za gradove je lahko ;)

DJ_M4rko je napisao(la):

kakve bi ti stopke? da probamo polovne nac? a za nove bi ti bilo na cijenu sa postarinom do austrije plus 25eur...