Kupovina preko Amazona-pojašnjenje/objašnjenje?

Kupovina preko Amazona-pojašnjenje/objašnjenje?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Evo ovako, na njemačkom amazonu sam našo crne farove za vectru b, cijena samo 143 eura, (http://www.amazon.de/Scheinwerfer-passend-Vectra-Facelift-Ausf%C3%BChrung/dp/B001LEWVK6/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=automotive&qid=1262565733&sr=8-2), pa me zanima poštarina, evo ovdje (http://www.amazon.de/gp/help/seller/shipping.html?ie=UTF8&marketplaceID=A1PA6795UKMFR9&isCBA=&orderID=&asin=&seller=A1BC8RBT19L4QQ&isPopup=) gdje piše Ubriges Europa (ostatak Europe to je valjda i BIH :icon_question:, piše 25,00 eura, jel to znači da je ta cijena poštarine za sav ostatak evrope npr bih, hrvatska, srbija baš 25,00 eura za ovaj proizvod, na e-bayu kad nađeš proizvod makar piše da li tip šalje za bih i kolika je poštarina. Znači 143€+25€, treba mi pojašnjenje ko zna i ko je kupovao kako to radi, eto linkovi pa et mala pomoć, neću da se kasnije hvatam za glavu. Stvarno ne znam kako ovo radi, nikad nisam preko amazona kupovao a stvarno ima jeftinih stvari.
 
ne znam jel ti jos aktuelno pitanje, ali ja kad narucujem preko amazona, na kraju, kad narucim, tacno mi pise kolika je postarina, i da li moze u BiH, jer nekad pise da moze, ali tek na kraju procesa narucivanja, moze se desiti da ne isporucuju.....ako imas jos nesto oko amazona, tu sam.......;)
 
Član
Konačno da neko odgvori, ja sam već naručio pa šta bude, sve sam popunio, šalju i za BIH, napravili su i račun, cijena proizvoda + poštarina za BIH, al ono što me zanima je carina, od 01.01.2009 ne plaća se carina na nove stvari iz EU, a ovo je novo, al dobro gotovo je sad, naručio sam, od sutra već očekujem da dođe :icon_smile::icon_smile:. Hvala:cool:
 
ja sam cest korisnik amazona, na destine sam proizvoda narucio, tako da su mi samo jednom za par godina carinu naplatili. E sad ti to ovisi, stari, sve ko to radi, meni obicno nekad donesu na vrata, a nekad obavijest da podignem. Tada samo platim carinski pregled oko 11 KM....to znaci da nije bila predmet carinjenja......kad sam placao carinu, otprilike za vrijednost od 200 KM platio sam oko 60 maraka, sve ukupno.....nemoj me drzati za rijec, podavno je bilo....:icon_smile:
 
Član
Joj stari sad si još više prepao :icon_sad:, al dobro, i kad bi se platila carina farovi izađu jeftiniji nego kod nas.
 
Član
Kako sad 40% carine :icon_eek: dođavola, a kakvi su ovi pesini garant će carinit, DAMN!!!
 
Član
Ajd javi nam kako si prošao, napiši svoja iskustva... I ja sam namjeravao kupiti par stvarčica al nikad se nisam usudio kupiti ih...
 
Član
Može, evo svaki dan pogledam sa dođe al ništa, po njihovom treba da dođe do osmog. Valjda neće bit :icon_sad:
 
Član
Narode rekao sam da ću javit kako sam prošao sa Amazonom, uglavnom farovi su stigli prije dva dana, bilo je nekih komplilacija u pošti, ove naše ne znaju baratat sa onim njemačkim papirima, bio sam više od pola sata dok su one uskladile račune, kako ovo pa kako ono, nemaju pojma, nego evo šta sam sve ukupno morao platit:


carina 10%
dažbina za carinsko evidentiranje 1%
PDV 17%
neki drugi indirektni porez
taxa (budžet :icon_mad:)
-----------------------------------------
122,30 KM

Eto ja sam probio led, sad navalite :lol:

Nego da ne otvaram novu temu, ako nije nikakav problem, da mi neko objasni kako se stavljaju farovi, jel se mora skidat branik, kako? šta? :icon_confused:
 
Član
1.poskidas elektricne vodove
2. odvrnes sarafe koji drze postojeci far u tvom slucaju cini mi se dva kom i to jedan uz masku a drugi na prednjem sastavu blatobrana
3. u slucaju da ne mozes izvaditi far popusti spojeve branika maske koji smetaju bez da skidas
4. stavi novi far obrnutim redoslijedom
 
Član
U prvi mah me iznenadilo sto moram još toliko platit, al et dobio sam toliko željene farove možda jeftinije za 30-50 KM nego kod nas.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top