Kupovina Peugeota 307 SW

Kupovina Peugeota 307 SW

Član
Pozdrav svima

Ukoliko bi neko mogao da mi pomogne.Vec duze vrijeme pratim peugeota 307 sw i sada sam pronasao istog 2008 godiste presao 107.000km i motor mu je 1.6 110KS.Citao sam da je se ovaj sa 90KS puno bolje pogazao a ukoliko neko ima iskustva sa ovim od 110 KS bio bih zahvalan.Koje su mu mane i prednosti i kolika mu je potrosnja.

Hvala svima!!

Član
Mislim da se 90ks uopšte nije bolje pokazao, nego ljudi bježe od 110ks jer nema plutajući zamajac za koji kada ode, treba oko 1000km da se zamjeni zajedno sa setom kvačila. Isto ovi od 110 mogu a i ne mora da ima FAP filter, pa to može da zeza jer se to kod nas zaguši zbog mnogo gradske vožnje i tečnost koja se dosipa nije jeftina. Ja sam sebi našao od 110ks bez FAP-a i nisam se pokajao, baš dobro ide. A jebiga, kada plutajući ode, preguraće se nekako, ne mjenja se to svaki dan, moj je sada na 163.000 i još nije mjenjan, znači to traje. A mislim da svaki novi dizel sada ima plutajući. A ako je ta kilometraža tačna, to je super, zadnja godina proizvodnje je to, i trebao bi da ima sve prethodno pronađene mane riješene.

Član
Hvala ti na odgovoru,kontaktirao sam ga i provjerio u peugeovom saluno sam provjerio da je u februaru ove godine radjen servis na 99.000KM radjen neki servis.Njegova cijena je oko 6500e dok se vrati pdv znaci platio bih ga gore oko 5500e plus troskovi prevoza do bosne (prikolicom 500e) + carina i pdv mislim nesto oko 2000KM. Auto je u veoma dobrom stanju (auto kuca hasanovic de)

Član
ako je to ovaj crni http://home.mobile.de/AUTO-HASANOVIC#des_164441718
onda je, bar po meni, to dobra prilika.vidim da ima fap filter pa sada neznam sta su ti rekli sta je sve radjeno na tome servisu a po kilometrazi je blizu i servis oko FAP-a.Barem se kod mene servisira na 120.000.Mada mozes uraditi i FAP off za nekih 100 eur.