kupovina forda focusa,savjeti,iskustva

kupovina forda focusa,savjeti,iskustva

info o vozilu Proizvođač: Ford
Godina proizvodnje: 2001
Kilometraža: 131000 km
Snaga: 115 KS
Gorivo: diesel
Oprema: klima, abs, servo, airbag,...

interesuju me iskustva sa ovim modelom, je
li skupo odrzavanje, da li je kvarljivo auto i sl,
sto vise informacija to bolje;)

Legend
50 km ulozi, vjeruj mi isplatice ti se, odvuces ga na pregled u ford, i sve saznas.

Legend
Pa posto ti je naj blizi F auto centar, tamo obavezno otidji. Komplet pregled vozila, trapova, podvozja i kompjuterska dijagnostika, nesmije da bude vise od 50 KM

je li to hoces onoga ispred suda zutog hehehehehehhe....

autici su bombone, niko se ne zali, a vecina ide na foru "ma joj ford je to...."

Koliko sam upoznat i od info dobijenih od vlasnika, samo pohvale........

a dizel ko dizel, znas i sam sta mu sve ide, pumpa i zimi jadi.......

Član
Prvi komšija na selu ima taj motor u Fokiju. Sin njegov inače radi u Fordu u Švabiji, uzeo ga novog, vozio par godina, održavao perfektno (dok je bio u garanciji, po povratku sa odmora iz BiH, Hrvatske, Srbije i od tih finih i kvalitetnih goriva, mjenjao sve i stavljao novo):D , ludak čovjek. Foki sad ima preko 160k km, a ne bi rekao da je prešao 10k. Bukvalno, auto je održavano perfektno. Znam da je jednom imao problema sa gasom i sin mu je poslao novi iz Švabije i to je sve od kvarova:icon_eek:
Nevjerovatno dobar auto, bar taj što ja znam. Sad, sve je stvar održavanja prethodnog vlasnika, nikad nećeš znati koliko je pažen i mažen, ali ako je realna cijena i ako ne primjete u ovlaštenom neki problem, ja bih ga uzeo da sam na tvom mjestu.;)

Legend
meni je ford pravo dobro auto nedavno sam kupio takvog samo onaj motor od 90ks, pravo je dobar za voznje, ja do sada nisam imao nikakvih ulaganja samo sipaj i vozi ;)

Član
imao sam 3 focusa. tddi je extra dok tdci ima problema sa plivajucim zamajcem.800 maraka sam dao za set kvacila i zamajac. i sva 3 su iznutra na zadnjim vratima pri dnu vec bila pohrdjala. jedan je bio 2002, jedan 2004, a jedan 2005

hvala na savjetima, pregledacu sve pazljivo
zendom___ necu onoga zutog, on je benzin
240 250 konja, to je previse

imao sam problema i na golfu sa plivajucim zamajcem,
ta popravka je bila bas skupa, ne znam jos koji je tacno motor

jbg jes benzin 2.3, ali ima i plinjaru....hahahahahha ali odvaljuje...

salim se, ne bih ni ja onoga uzeo, dugo stoji a i lik ciji je picajzla, mada ga je davao za oko 6k cini mi se..

srecno u kupovini, i vjeruj neces se pokajati.....

trapovi za 10ku,nazad multi-link ovjes,lezi na cesti super,krivina kao da nema..jedino sto ces se namjenjati stabilizatora balans-stange