Kupovina auta, mazda 323f 1.8 16v..

Kupovina auta, mazda 323f 1.8 16v..

Početnik
Eh forumasi moji, dobio sam dobru ponudu za scirocca...
Daje mi covjek za njega mazdu 323f 1.8 16V, 1992 godiste, neregistrovana...
e sta je problem..
neregistrovana je, sto meni cak i odgovara, da je registrujem tek kad je sredim kako treba...al da bi je dovezao, mi smo kontali da momak izvadi probne table...
kakva je tu zafrkancija, koliko se to placa, mora li cijelo osiguranje platit ili samo tehnicki i table?

Hmm sto se tice probnih tablica dodju poskupo..Bar je bilo kad sam ja provjeravao...Odakle ju trebas dovuci? Mislim da ce te povoljnije izaci vucna sluzba nego li probne tablice..ALi opet provjeri...

Početnik
trebam da je dovezem iz Bihaca...do Kaknja..

260 kilometara od tamo do kaknja..

al ja svakako moram odvuci scirocca tamo...

IGY

Član
nafataj nekoga da ide sa autom ispred tebe, po mogucnosti da krenes po danu kad je guzva na cesti, vezi se svjetla, nemoj praviti gluposti i nece te zaustaviti sigurno ;)

Član
skupo bi te i vucna sluzba izasla jbg,velika je kilometraza. Mozda i nije lose ovo sto Igy predlaze. moj drug je alfu iz gradiske ovako dovezao u zavidovice. Isao momak ispred njega i to je to;)

IGY

Član
ja sam u firmu iz Bihaca dovukao 3 kamiona na ovaj nacin :)
mozda se posrecilo, mozda ja imam srece ali eto pali nekad....

Član
IGY je napisao(la):
nafataj nekoga da ide sa autom ispred tebe, po mogucnosti da krenes po danu kad je guzva na cesti, vezi se svjetla, nemoj praviti gluposti i nece te zaustaviti sigurno ;)

Potpis, sta smo auta dotjerali na taj nacin hi hi :) pogotovo kad se malo ustelis, predvidjas moguce situacije :)

IGY

Član
samo jebeno je ako kakaf udes izazoves, e tu onda nema izvlacenja, zato pamet u glavu :)

Početnik
vidjecu onda prvo s momkom ako moze rijesti probne, bar jedan dan :D
druga varijanta je da posudim prikolicu i doveze je na njoj..
treca je da nabacim tablice i rizikujem...
najgore mi sto moram svoje auto tamo odvuci, pa to dovuci...

Grga je napisao(la):
cini mi se da su probne 70km 3 dana, barem su toliko bile prosle godine

ako bude tako, to je rjesenje ;)

a inace, kakvo je ovo auto, motor? pouzdano?

Član
ma od svih tih nacina najbezbolnije ti je uzeti probne, prosle god.kad sam ja kupovao auto uzeo ih na tri dana, da bi mogao pregledat i otjerat na servis i kostale su 70km, ako imas strpljena sacekaj do ujutru i zovi bilo koje osiguranje i pitaj za cijenu

DLS

Početnik
sta ce to bit oggysha prelazis na japance? 18, 16 v . nemoze da nevalja ,,jedino ako ga nisu sjebali

DLS

Početnik
Oggy je napisao(la):
skontacu vec nesto...
@DLS: a i ja dosao pameti :D skidam se sa vw :d

za mene ti ide ovako

1.MERCEDES
2.BMW
3.japanci(svi)
4.skandinavci(volvo,saab)
... ostalo necu ni da gledam :lol:;) .. vjerujem da ce dobro da upicansi mazdicu imas ti ukusa i dobrih ideja;)

Član
neserite sa probnim nove probne table ili test table koje pocinju sa slovima TT i crvene su boje 15 dana kostaju oko 50 km mogu da se izvade samo jednom godisnje na jedno auto sa jednim vk=lasnikom i vracaju se probne table