Kupio auto iz poplave

Kupio auto iz poplave

Član
Zamislite situaciju. Kupili ste auto koji ima tragove korištenja, sitnije ogrebotine i ništa više. Naknadno od jednog ranijeg vlasnika saznate da je auto bilo u poplavama. Čovjek se žalio na 100 nekih stvari, a od toga vi ništa ne primječujete, tek blago čudan miris iz klime. Majstor je auto pregledao i nije uspio da nađe tragove plavlejnja, uočeno je da je dosta elektronike novo-zamjenjeno. Auto radi paerfektno, nikakvih lampica ni išta već mjesecima. Jedini kvar pregorila sijalica.
Interesuje me vaše mišljenje, šta bi vi uradili. Ja bi eventualno par puta ponovio dezinfekciju klime i ponašao se kao da je sve noramla.
 
Ja bi sacekao da prodje zima tj lijepse toplije dane i sve izvadio tj komplet rastavio auto unutra , odnjeo sva sjedista i cilime i pod na dubinsko , ogulio sve znaci do metala i tablu skinuo i sve fino ocistio i oprao da bude kao novo. Motorni prostor i tako ljudi peru to je tu hajmo reci nebitno ali sve ostalo od table do gepeka bi islo van i ocistilo bi se da valja.
 
Član
Izgleda da je to neko uradio već. Bruka stvari na autu koje nije udarano je izmjenjeno. Prijašnji vlasnik tvrda da se sjedišta nisu mogla pomjerati i da su klizaći korodirali. a ovom autu sve frcera i sjedišta su skoro u fabričkom stanju(bivši vlasnik tvrdi da su struhla). Mora da je neko u međuvremenu poradio na autu.
 
Ja bi radi sebe sve uradio ponovo , i ono sto si vec napisao cudan miris klime vjerovatno tablu nisu skidali ili nije voda dosla do table ali je vlaga i voda malo uzela maha tako da bi to sve skinuo rastavio i ocistio i zamjenio sta se ne moze ocistiti
 
Član
Koji je auto u pitanju?
Moj drug koji ima mehanicarsku radnju je kupio dva auta iz poplave, oba sredio i ostavio u porodici. Auta potpuno ok, ford fiesta model 2000-2001 i peugeot 307 sw 2007 god
 
Član
Pa magle sva auta, neku noc stanem na semaforu kad dolazi auto pored mene hyundai je neki od 2002-2006 sad koji je ne znam sa otvorenim prozorom temperatura 4 napolju, neki dedo od oko 55-60 godina unutra zamotan sav sal, kapa zamaglila mu sva stakla trazi neka dugmat da upali valjda da mu rascisti maglu ali ne zna sta pritisnuti sav drsce hahaha
 
Član
dzeni druze ako je dobro isuseno sve ne mora znacit da hoce. ja licno se nebi puno sekiro da sam vec kupio takav auto a nema nikakve simptome poplave, sipaj i vozi :)
 
Član
imao sam takav slucaj i rekao sam sebi nikad vise...od elektronike i mehanike je sve radilo extra ali kabina je nula bodova, prasina od blata se vidjela na skoro svim sastavima instrumentalke..onda miris tek kad upalis grijanje ujutro ...izadjem s posla na parking gdje su nam auta, malo zatoplilo ko proljece pocinje, u mene sajba zamaglila skroz, u ostalih nista..a kad sam je kreno brisat, prljava maramica bas ko da sam je u blato bacio...kutariso sam se i rekoh nikad vise, ne daj Boze neke infekcije zbog popisanog auta...opet moze biti da je u tebe stvarno detaljno ocisceno ali opet..onaj osjecaj kad znass jbg :)
 
Top