Krovni nosači - da li oštećuju ?

Krovni nosači - da li oštećuju ?

BHT Ovisnik
Pozdrav, zelim si uzeti krovne nosače, našao sam jeftino u OBI-u nove koji mi odgovaraju jer oni sto idu original po duzini preko krova su preskupi i nemogu ih naci za volva,pa sam nasao ovakve :
1361633952_479774574_4-Krovni-nosaci-Automobilski-dijelovi.jpg

da li ovaj dio sto ide ispod kedera guli lak jer je metal mescini ?

Administrator
Kod mene je dugo na autu bio takav sistem pa nije oštećeno ništa bilo. E sad taj dio koji dolazi ispod kedera je bio plastificiran, tako da i nije moglo nanijeti neka oštećenja. A ti uvijek možeš lijepo skrojiti komad gume i ubaciti ispod toga da ne grebe i gotova stvar :)

Član
Mislim da dobijes gumene navlake za taj metalni dio pa ne moze doci do ostecenja. Ja imam nekakav Thule pa ima te umetke ...

BHT Ovisnik
zato pitam, vidim ovaj gornji dio je gumeni,a ovaj sto ide za keder metalni,on kaze nce ti to osteti, a unutra valjda ima kaze upustvo, pa mozda nije ovaj radnik otvarao pa nezna da imaju te gumene navlake ? i ja sam kontao tako nesto, uzeti gume pa staviti na taj metalni dio,jer nema mi logike da je metalno, a tek sam lakirao auto,ovo bi uzeo prvensveno zbog bicikla, mislim da nije puno novca novo 90km ? jer sami krovni su minimalno 150-200km ako ih nađem uopce + opet onda ovakvi nosaci za njih...

Administrator
Imaš i za peta vrata u capriolo centru. Jaran neki dan uzeo i postavio na auto. Tri bicikla mogu stati, a mislim da je koštalo oko 120 KM. Mada onda imaš samo nosac za bicikla, a ovako tih 90 KM i jos jedno 50 KM za nosac za jedno biciklo, pa kada ti treba galerija da nesto prevuces, samo skines taj nosac za biciklo i gotovo, a u ovom slucaju ne bi imao tu mogućnost. Na google nadji capriolo centar imaju artikle sa cijenama pa pogledaj :)

BHT Ovisnik
da znam kakvo je to, ima u nas u ciklo centru gdje sam uzeobiciklo, 80km za 3 bicikla,al previse vezanja za gepekt i sl.,neki kaisevi,ovako bih ovo mogao i iskoristiti da prevezem stogod, a ako nekada izleti uzeti i krovnu kutiju da ne moram gurati u gepekt s wooferom :D samo me to mucilo dal grebe da ne ostetim lak

Administrator
Ma neće ogrebati. Ako ne bude zaštite, napraviš od komada unutrašnje gume od bicikla, fino ukrojiš i zalijepiš na taj nosač i gotovo. Neće izgledati ružno a imaće svoju funkciju :)